ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Απάντηση Αυρηλιώνη σε Αδρακτά για την ύδρευση της Ενότητας Γαργαλιάνων

Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Καπετάν Τέλος Άγρας Χαράλαμπου Αυρηλιώνη στη χθεσινή γραπτή δήλωση του δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας Γιάννη Αδρακτά αναφορικά με την ύδρευση της Ενότητας Γαργαλιάνων.

Αναλυτικά η απάντηση:

Ο λαϊκισμός και το ψέμα δεν λένε να σταματήσουν

Αγαπητοί Συμπολίτες,

  Όπως πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ιωάννης  Αδρακτάς, αυτός «ο παμμέγιστος επιστήμονας» ….. που έλυσε ΟΛΑ τα προβλήματα του δήμου και έκρινε ότι πρέπει να καταπιαστεί και με τα προβλήματα του Συνδέσμου Καπετάν Τέλλου Άγρα και όχι μόνο,  προσβάλλοντας με κατά την προσφιλή του τακτική, άφησε υπόνοιες εναντίον μου υπονοώντας σαφώς ότι σπαταλώ δημόσιο χρήμα μέσω αδιαφανών αναθέσεων για λογιστικό έλεγχο και για πιστοποίηση του Συνδέσμου με ISO.  Εγώ λοιπόν  «ο νεόκοπος» θέλω δημόσια να ενημερώσω τον «κατ’ επάγγελμα Αντιδήμαρχο» «γαλαζοαίματο αυτοδιοικητικό» τα ακόλουθα:

  Συκοφαντικώς!!! κ. Αδρακτά, ισχυρίζεστε σχετικά με τα ISO ότι γίνεται διασπάθιση δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις, ενώ οφείλεται ως αιρετός, ο οποίος έχει εκλεγεί με ψήφο εμπιστοσύνης από τους δημότες του Δήμου Τριφυλίας να μην  λαϊκίζετε  αφήνοντας ψευδείς μομφές με μόνο κίνητρο  στείρο αντιπολιτευτικό λόγο γενικά αλλά να ενημερώνετε ΟΡΘΑ!!!  Τους πολίτες ότι, τα τρία (3) ISO που έχουν απλά προβλεφθεί, είναι ΈΩΣ!!! του ποσού των 24.800,00€  συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 24% και θα ανατεθούν μέσο της διαγωνιστικής διαδικασίας του Ν.4412/16.  

  Επίσης, μέσα σε όλα τα ψέματα σας, αναφέρεστε για μελέτη προϋπολογισμού 15.000.000,00€ για την αλλαγή δικτύου. Που είναι αυτή η μελέτη κύριε Αδρακτά; Ποιος την έχει συντάξει; Που βρίσκεται; Γιατί δεν μας λέτε  δημόσια τα ονόματα αυτών που έχουν συντάξει την μελέτη; Για πείτε μας τα ονόματα! Και αφού υπάρχει μελέτη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ, που όπως λέτε η διοίκηση σας είχε ετοιμάσει, γιατί δεν υποβλήθηκε ποτέ για χρηματοδότηση σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα; Προφανώς και ξεχνάτε κύριε Αδρακτά, στις 20/02/2015 συναντήθηκε ο κ. Κατσίβελας πρώην δήμαρχος του Δήμου μας με τον τότε Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη https://newsmessinia.blogspot.com/2015/02/blog-post_446.html  σχετικά  με την αλλαγή δικτύου του συνδέσμου. Ποιο το αποτέλεσμα; Αν ήταν έτσι όπως τα λέγατε γιατί από το 2015 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Σταματήστε επιτέλους να παραπλανείτε κ. Αδρακτά τους συνδημότες μας με ψέματα, φτάνει πια, έχετε καταντήσει γραφικός…… Και το πιο τραγικό όλων είναι, ότι δεν έχετε να αντιπαραθέσετε καμία απολύτως λύση – πρόταση.

  Εμείς λοιπόν κύριε Αδρακτά, δεν σας ακολουθούμε στον δρόμο που διαλέξατε.  Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην ανάδειξη και διαφήμιση του τόπου μας”.

  Συμπερασματικά σας καλώ, την επόμενη φορά (αν υπάρξει….) να είστε πιο προσεκτικός σε αυτά που λέτε, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και απ ότι διαπιστώνω ….και εσείς το ίδιο!

1ο Ψέμα: Πρέπει να είστε πιο προσεκτικός όταν διαβάζετε –αναλύετε έναν προϋπολογισμό, καθώς δεν υπάρχει κωδικός ύψους 20.000 ευρώ. Αλλά 14.000 ευρώ + ΦΠΑ 24%.  

2ο Ψέμα: Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανάθεση από το Σύνδεσμο μέχρι στιγμής ούτε σε Ορκωτό Ελεγκτή, ούτε και εταιρεία πιστοποίησης ISO.

3Ο : Για τα υπόλοιπα που αναφέρετε στο δημοσίευμα σας θα σας απαντήσω το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

  Μέσω αυτής της επιστολής, διαμαρτύρομαι έντονα και δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και σας καλώ όπως εντός τριών ημερών, από την ανάρτηση της παρούσας επιστολής,  να δημοσιεύσετε αυτά που ισχυρίζεστε περί ανάθεσης 20.000,00€, να καταθέσετε εναντίον μου οποιαδήποτε αιτίαση ή καταγγελία με τις αντίστοιχες και νόμιμες αποδείξεις, καθώς και τις αποφάσεις από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ περί αναθέσεων σε ορκωτό λογιστή και σε σύμβουλο για ISO όπως ισχυρίζεστε, διαφορετικά σας ενημερώνω πως θα προσφύγω νομικά εναντίον σας με κάθε νόμιμο μέσο.

Επίσης σας ενημερώνω ότι δεν ονομάζεται “λογιστικός έλεγχος” αλλά “τακτικός έλεγχος”.

  Γιατί τέτοιο άγχος σχετικά με τους τακτικούς ελέγχους (παρ.3 του άρθρου 163 του Ν.3463/06)  που θα διενεργηθούν από Ορκωτό Ελεγκτή από τις 01/01/2014 έως και τις 31/12/2019.  

ΣημείωσηΌλες οι ανωτέρω υποχρεώσεις, έπρεπε ως όφειλε βάσει νόμου η προηγούμενη Διοίκηση του Συνδέσμου να τις είχε υλοποιήσει , κάτι που δεν κάνατε κ. Αδρακτά.

  Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καπετάν Τέλλος Άγρας έχω ήδη διευθετήσει να επιλυθούν και τα εννέα (9) ανωτέρω ερωτήματα με την αρωγή του Δημάρχου μας Κ. Λεβεντάκη Γεωργίου.

  Αξίζει να σας ενημερώνω ότι άμεσα θα ξεκινήσει ο έλεγχος του Συνδέσμου από Ορκωτούς Ελεγκτές. Ότι προκύψει από τον έλεγχο θα πάει στον Εισαγγελέα.

 

 

Χαράλαμπος Αυρηλιώνης

Πρόεδρος – Συνδέσμου Ύδρευσης Καπετάν Τέλος Άγρας

Σχετικά Άρθρα

14 Σχόλια

  1. Πρόεδρε…σε τουλαχιστον δυο τρια σημεια η ανακοινωση σου σηκωνει μηνυση… ειναι χυδαια και ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν την εχεις γραψει εσυ… το θεμα ειναι οτι εσυ την υπογραφεις με οτι συνεπαγεται

  2. Μπάμπη όσο δίκιο και να έχεις το χάνεις έτσι όπως τα γράφεις. Το να αναφέρεσαι σε κάποιον λέγοντας τον πάμεγιστο επιστήμονα ξεφεύγει από το όρια της πολιτικής αντιπαραθεσης και πάει στο προσωπικο. Μην μπερδεύεις αυτά τα δύο γιατί σύντομα θα χάσεις το δίκιο σου και στα δύο.

  3. Γενικώς άμα δεν προσέξεις δήμαρχε με τα λόγια σου και για τις πράξεις αργότερα, θα χεις κιαλες μηνυσεις. Όσον αφορά τον ορκωτό άστο σηκώνει μεγάλη κουβέντα κάνε τώρα αυτό που πρέπει να κανεις και στις εκλογές βλεπουμε. Στο τέλος; το ταμείο αλλά κάθε μέρα θα κρίνεσαι και δεν θα κρίνεις!!!! Χρησιμοποίησε την κρίση σου για έργα πνοής και οχι για μικροπολιτικες φαμφαρες γκανιαν,. Γκε γκε;

  4. Αγαπητέ πρόεδρε κ. Αυρηλιώνη ,
    Ο κ Αδρακτάς είναι δημόσιο πρόσωπο των Γαργαλιάνων και της Τριφυλίας τα τελευταία 14 χρόνια.Εχει πολιτευθεί με 4 υποψηφίους Δημάρχους και αντίστοιχα έχει τιμηθεί από το εκλογικό σώμα.Θεωρείται ήσυχος Δ.Σύμβουλος και ενίοτε κατηγορείται γι’αυτο .!
    Εξέδωσες ανακοίνωση για τις διακοπές του νερού.Σωστά.Ομως την «στόλισες» με πολιτικές αναφορές,γράφοντας ότι από το 2013 έχουν να γίνουν συντηρήσεις υδραγωγείου κ δικτύου κ αντλιοστασίων κλπ.
    Δηλαδή τότε που ήταν αντιδήμαρχοι Γαργαλιάνων ήταν οι
    κ.κ Ανδρινόπουλος κ Αδρακτάς.
    Ο κ Αδρακτάς έκρινε να σου απαντήσει κόσμια υπερασπιζόμενος το έργο της Δ.Αρχής,τής οποίας ήταν μέλος
    Δεν επιτρέπεται λοιπόν,ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,να απευθύνεται με απάντηση ειρωνική,συκοφαντική κ εμπρηστική .Το ύφος οφείλει να είναι συναινετικό.Ο πρόεδρος πρέπει να εκφράζεται με καταλλαγή προσπαθώντας να συγκλίνει τις αντίθετες απόψεις των μελών του ΔΣ.
    Υ.Γ
    Σου υπενθυμίζω ότι οι ψήφοι του Γιάννη Αδρακτά δια της Αντιδημάρχου κας Χάιδως Παναγιωτοπούλου, στηρίζουν την Δημαρχοντία του κ Λεβεντάκη!!

  5. Αγαπητέ πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, κάποια στιγμή χρειάζεται να σταματήσει αυτή η στείρα και χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση και να γίνει ουσιώδη πολιτική.
    Σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών φέρεις μεγάλη ευθύνη για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και την μετατροπή του σε καφενείο.
    Ίσως χρειάζεται μια αυτοκριτική κάποια στιγμή όχι ως προς τον άνθρωπο ή τόν Μπάμπη ή το Γιώργο αλλά ως προς το ρόλο του καθενός και πως τόν υπηρετεί ,γιατί τελικά όσο πιο καλά λειτουργεί ένας θεσμός η πολιτικός ρόλος τόσο πιο ωφέλιμος είναι για το σύνολο.
    Όλο το παραπάνω δεν είναι κριτική αλλά μια αγωνία για τόν τόπο μου.

  6. Μπάμπη όλοι οι Τριφυλιοι σε θεωρούν από πολύ έως πάρα πολύ μπερδεμένο ως προς αυτό που κάνεις.Αλλαξε πορεία πριν να είναι πολύ αργά.Η μαγκιά και η ειρωνεία δεν έχουν θέση σε θέσεις σαν αυτή που σου έδωσε ο λαός.Καλη δύναμη.

  7. Όταν είσαι πολιτικά “κοντός” κάνεις προσπάθειες να κοιτάξεις τους άλλους στα μάτια, με απειλές και κουτσαβακιστικα τεχνάσματα από εκεί που τα έμαθες και με όσα Προεδρεία και αν σου δώσουν δεν αντικαθηστονται με 25 χρόνια στα θρανία
    Όταν αναφέρεσαι σε επιστήμονες μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους ή και επιχειμενους επαγγελματίες πρώτα πρέπει να μαθαίνεις και μετά να μιλάς
    Γιατί Πρόεδρε του Δ. Σ το πρώτο πράγμα που έπρεπε να μάθεις είναι ότι ” η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας”

  8. Κύριε Πρόεδρε έχετε την κύρια ευθύνη για το χάλι που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Έχουμε γίνει περίγελος όλης της Ελλάδας.

  9. ΜΠΑΜΠΗ ΕΣΥ “ΕΙΣΑΙ” ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;;; ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΩΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΩΡ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΡΗΜΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ🤔ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΔΡΑΚΤΑΣ.

  10. Πόσο μικρός που είσαι γιά τό αξίωμα που έχεις..
    Ο πρόεδρος είναι θεσμός πού το σέβονται αντίπαλοι και φίλοι, και καταλαγιάζει… τίς εντάσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button