Ελλάδα

Απειλητικά σύννεφα στη «γειτονιά» μας: Σχηματίζεται Μεσογειακός Κυκλώνας (Video)

Ένας Μεσογειακός Κυκλώνας (Medicane) σχηματίζεται στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, «σε αντίθεση με τη χώρα μας, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός στην Ανατολική Μεσόγειο όπου τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τη δημιουργία ενός Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane). Την τελευταία φορά που είχαμε στη Μεσόγειο ένα παρόμοιο βαρομετρικό χαμηλό ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018, ο “Ξενοφών”, ο οποίος προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στη χώρα μας και 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

»Στο βίντεο βλέπετε προγνωστικούς χάρτες από το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr HERMES για το ύψος βροχής (με χρώματα) και με καμπύλες την ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη θάλασσας. Αν τελικά δημιουργηθεί Medicane αύριο Πέμπτη 24/10 θα είναι το πρώτο που παρατηρούμε ποτέ σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button