Κόσμος

Αυστραλοί στρατιώτες αυτοκτονούν την ώρα που οι αποκαλύψεις εγκλημάτων κατά αμάχων στο Αφγανιστάν συγκλονίζουν

Τους εννέα έφτασαν οι αυτόχειρες Αυστραλοί στρατιώτες την ώρα που τα ρεπορτάζ για τις θηριωδίες που διέπραξαν τα στρατεύματα της χώρας στο Αφγανιστάν πληθαίνουν.

Διαβαθμισμένα ντοκουμέντα που έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, δείχνουν πως τα στρατεύματα της Αυστραλίας διέπραξαν εγκλήματα κατά αμάχων στο Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα, σε μόλις τρεις εβδομάδες, οι Αυστραλοί στρατιώτες ή βετεράνοι που αυτοκτόνησαν έφτασαν τους 9, μια γυναίκα και οκτώ άνδρες.

Η εφημερίδα Advertiser της Αυστραλίας, αναφέρει ότι οι αυτόχειρες ήταν μεταξύ 20 και 50 χρονών, και έχουν όλοι πεθάνει σε ένα διάστημα 3 εβδομάδων, την ίδια ώρα που η Αυστραλία συνταράζεται από αποκαλύψεις σχετικά με εγκλήματα κατά αμάχων που έκανε η δύναμή τους στο Αφγανιστάν.

Ο Γενικός Επιθεωρητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, φέρεται να κατηγορεί τα στρατεύματα που πήγαν στο Αφγανιστάν για τη δολοφονία 39 κρατουμένων και αμάχων. Η έκθεση 465 σελίδων που συνέταξε έπειτα από τέσσερα χρόνια έρευνας, αναφέρεται στις δεκάδες δολοφονίες, τονίζοντας ότι έγιναν «εκτός πεδίου μάχης».

Παρά ταύτα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη ότι κάποιος από τους 9 αυτόχειρες στρατιώτες έχει ανάμιξη στα συγκεκριμένα εγκλήματα. Ακόμα δεν έχει αποδειχθεί με κάποιο τρόπο πως οι αυτοκτονίες τους έχουν να κάνουν με οποιονδήποτε τρόπο με την έρευνα, ενώ δεν φέρεται να σχετίζονται ούτε μεταξύ τους.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοκτονίες βετεράνων δεν είναι ασυνήθιστες, καθώς καταγράφηκαν 40 το 2019, όμως φέτος χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει η χρονιά έφτασαν ήδη τους 56.  Κι όμως οι αποκαλύψεις και το κύμα των αυτοκτονιών στρατιωτών δεν είναι άσχετα μεταξύ τους σύμφωνα με άλλους. Συγκεκριμένα, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας βετεράνων στρατιωτών, ανέφερε στον Advertiser: «Πιστεύω ότι κάποια από τα ρεπορτάζ του Τύπου για τα εγκλήματα πολέμου, βάζουν τους στρατιώτες στο ίδιο τσουβάλι και ο κόσμος μοιάζει να ξεχνά το τεκμήριο της αθωότητας και αυτό προσθέτει έξτρα στρες (σ.σ. στους βετεράνους).

reader.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button