Πελοπόννησος

Αυτό είναι το γραφικό χωριό της Μεσσηνίας απ’ όπου ο Πάρης έκλεψε την ωραία Ελένη

Ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στη Δυτική Μάνη

Στο νοτιότερο κομμάτι της Πελοποννήσου, 49 χλμ. ΝΑ της Καλαμάτας  και 9 χλμ. από την Καρδαμύλη, βρίσκεται το υπέροχο ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου, γνωστό και ως Σελινίτσα. Με το χαρακτηριστικό γεμάτο καΐκια λιμανάκι, τα καλντερίμια με τα παραδοσιακού ύφους νεόκτιστα και τα εντυπωσιακά νεοκλασικά, τη θερινή περίοδο σφύζει από ζωή, αποτελώντας αρκετά δημοφιλή προορισμό για διακοπές.

Ο Άγιος Νικόλαος ονομαζόταν παλαιότερα Σελίνιτσα, δηλαδή  μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, αφού σύμφωνα με την παράδοση, στην ακτή αγκυροβόλησε το πλοίο του ο Πάρης κι έκλεψε την ωραία Ελένη.

Στη μικρή γραφική παραλία του Αγίου Νικολάου, με την ψιλή άμμο, δίπλα στις εκβολές του ποταμού Παμίσου (γνωστού και ως ποτάμι της Μηλιάς), τοποθετείται η αρχαία Πέφνος και απέναντί της το ομώνυμο νησάκι όπου, κατά τον μύθο, γεννήθηκαν οι Διόσκουροι. Ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει ακόμη μία παραλία, με βότσαλο και αρμυρίκια που δημιουργούν φυσική σκιά,  ενώ το ψάρεμα, η πεζοπορία και η ποδηλασία στον παραθαλάσσιο δρόμο είναι κάποιες απ’ τις δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Στον Άγιο Νικόλαο μπορεί κανείς να δει τις εκκλησίες του Αγίου Μύρωνα και του Αγίου Νικολάου, απ’ όπου πήρε τη σύγχρονη ονομασία του το χωριό, ενώ κοντά βρίσκεται και η παραλία της Στούπας. Επίσης, με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο είναι δυνατές οι περιηγήσεις στον μεγαλοπρεπή Ταΰγετο, στα απαράμιλλου φυσικού κάλλους φαράγγια του Βυρού και του Ριντόμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button