Τοπικά Νέα

ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων: Διαμαρτυρία και υπογραφές από κατοίκους της Όζενας Γαργαλιάνων

Ζητούν να μεταφερθεί 130 μέτρα νοτιότερα ο αγωγός εκβολής λυμάτων

Έντονη είναι η αντίδραση κατοίκων της Όζενας καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ο αγωγός εκβολής των λυμάτων του βιολογικού των Γαργαλιάνων, σύμφωνα με την μελέτη, θα καταλήγει στην παραλία της Όζενας, υποβαθμίζοντας την περιοχή. Μάλιστα, με παλιότερη αίτηση τους, με αποδέκτες την Αποκεντρωμένη, το Δήμο και το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων, οι 51 υπογράφοντες ζητούσαν να μεταφερθεί ο αγωγός 130 μέτρα νοτιότερα, σε περιοχή που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα.

Στην αίτησή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν πως, «Η μελέτη του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Γαργαλιάνων προβλέπει ότι η απορροή των λυμάτων προς θάλασσα θα γίνεται από την περιοχή όπου βρίσκονται τα κτήματα μας και θα καταλήγει στο μέσον της μοναδικής αμμώδους παραλίας περιοχής, την οποία όλοι οι παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής της Όζενας την χρησιμοποιούν για τα μπάνια τους. Κατόπιν αυτού σας παρακαλούμε όπως το φρεάτιο φόρτισης του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης, όπως και όλη η όδευση του αγωγού στο σημείο αυτό να μεταφερθεί νοτιότερα περίπου 130 μέτρα προς το ρέμα που υφίσταται εκεί, ώστε αγωγός να εκβάλλει στη βραχώδη ακτή όπου δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα».

Τέλος, στην αίτησή τους οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι η τοποθεσία του έργου ως «Νότσαινα» που αναγράφηκε στις δημοσιεύσεις είναι παραπλανητική ώστε να μην αντιληφθούν ότι πρόκειται για την περιοχή που βρίσκονται τα κτήματά τους, τονίζοντας πως η σωστή ονομασία που αναγράφεται στα συμβόλαια της περιοχής είναι «Όζενα» ή «Νόζενα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button