ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Βρέθηκαν, όντως, σκελετοί γιγάντων στη Μεσσηνία, το 1900;

Τον Αύγουστο του 1900, μια παράξενη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας. Η πηγή θεωρούνταν άκρως αξιόπιστη, σύμφωνα με το δημοσίευμα εκείνης της εποχής.

Σύμφωνα με την είδηση, λοιπόν, σε ένα χωριό της Μεσσηνίας είχαν βρεθεί σε ένα χωράφι δυο ανθρώπινοι σκελετοί μήκους τρεισήμισι περίπου μέτρων! Ο άνθρωπος που είχε ανακαλύψει τους σκελετούς, είχε κατορθώσει να τους μεταφέρει λαθραία στην Καλαμάτα, όπου και τους φύλαγε, περιμένοντας την ευκαιρία για να τους πουλήσει στο εξωτερικό.

Είχε γίνει ήδη γνωστό ότι ο κάτοχος των εντυπωσιακών αυτών ευρημάτων είχε διαπραγματευτεί με τη Διεύθυνση του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Παρίσι, από το οποίο ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό, προκειμένου να πουλήσει τους σκελετούς.

Αφού δεν κατάφερε να κλείσει συμφωνία με τους Γάλλους, έγραψε σε φίλους του στο Βερολίνο και στο Λονδίνο, προκειμένου να μάθουν τι προσέφεραν τα εκεί Παλαιοντολογικά Μουσεία για τους δυο σκελετούς.

Κλείνοντας το άρθρο, ο αρθρογράφος εκείνης της εποχής, διερωτόταν εάν είχε γνώση των ευρημάτων αυτών η Αρχαιολογική Εταιρία και σε αντίθετη περίπτωση, όπως έλεγε, αρκούσε μια ανάκριση στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην Πυλία, ώστε να μάθουν τον κάτοχο των δυο γιγαντιαίων σκελετών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 07/08/1900…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 07/08/1900
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 07/08/1900[πηγή]

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button