Τοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν κανίς μπροστά στην ιδιοκτήτρια του

Σύμφωνα με την καταγγελία τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν κάνει και άλλες επιθέσεις

Σκηνικό ταινίας τρόμου θύμισε αυτό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας στους Γαργαλιάνους, όταν τρεις μεγαλόσωμοι σκύλοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μιας γυναίκας που είχε βγάλει βόλτα το μικρό σκυλάκι της, ράτσας κανίς, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της, στην είσοδο των Γαργαλιάνων από τα Φιλιατρά.

Η ιδιοκτήτρια του κανίς είδε τρία μεγαλόσωμα σκυλιά να την πλησιάζουν απειλητικά, όπου όπως μας ανέφερε πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά τα οποία συχνάζουν στην συγκεκριμένη περιοχή, και ως αποτέλεσμα του όλου σκηνικού ήταν το μικρό κανίς να πεθάνει από τα τραύματα του μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε.

Οι ιδιοκτήτες του μικρόσωμου τετράποδου κατέθεσαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων και από ότι φαίνεται η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της διακιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

13 Σχόλια

  1. Μας έχει συμβεί και σε μας με το κανισάκι μας που το σκέσκισαν. Όμως να θυμήσω ότι έχουμε και νεκρή κοπέλα και πολυτραυματία πριν λίγα χρόνια (ζευγάρι μοτοσυκλετιστών) και αρκετά τροχαία. Να ευχηθώ να μην έχουμε φέτος ανθρώπινα θύματα ή και ατυχήματα. Παντού υπάρχουν αγέλες αδέσποτων ή ημιδεσποζόμενων, στις πόλεις και τα χωριά, στις πλατείες και στους δρόμους….. Επιτέλους ας αναληφθούν, από αυτούς που τις έχουν, Ευθύνες …..

  2. αυτοί που κάνουν βόλτα πρωί βράδυ στους γαργαλιανους και τα προσέχουν να τα βλέπουν αυτά.. για να τους δω τώρα τους ήρωες…η τις κότες…

    1. Το κρατάω αυτό που γράφεις για να δούμε τελικά ποιοι είναι αυτοί που ονομάζεις ήρωες ή κότες αλλιώς κατονομασες τους

    2. Εγώ να δω αυτούς που τα πετάνε στους δρόμους ή που ανεύθυνα δεν στειρώνουν τα ζώα τους. Ευθύνες υπάρχουν παντου

  3. Προχθές επιτέθηκαν σε παιδιά με ποδήλατα τα οποία ανημπορα ζητούσαν βοήθεια και βέβαια εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα!!!Που ζούμε???Πρέπει να κατασπραραξουν άνθρωπο για να κινητοποιηθουν οι αρμόδιοι??

  4. Στο Μάραθο αγέλες σκυλιών κατασπάραξαν ολόκληρα κοπάδια. Το είχε γράψει και το γαργαλιάνοι ονλάιν. Στου Κύπριου είναι 15 σκυλιά και είναι ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Δεν μπορεί πλέον να περπατήσει κανείς,φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα. Είναι δυνατόν μέσα στο κέντρο των Γαργαλιάνων να φοβόμαστε να βγάλουμε τα σκυλιά μας βόλτα με λουρί μήπως μας κατασπαράξουν εμας ή το σκυλί; Έλεος!! Φτάσαμε να υποστηρίζουμε την παράνοια!!

  5. Όπως είχε γράψει και το ίδιο το σαιτ σας επικίνδυνες αγέλες σκυλιών υπάρχουν και στον Μάραθο και επιτέθηκαν και σκότωσαν πρόβατα και αλλά ζώα. Αγέλες επίσης υπάρχουν στον δρόμο πηγαίνοντας στου Κύπριου όπου ο κόσμος κανει τη βόλτα του και εχουν γινει ο φοβος και ο τρομος της περιοχής. Κατάντησαν να έχουν δημιουργηθεί και αγέλες (4-5 σκυλιών) στο κέντρο των Γαργαλιάνων και να μην τολμάμε να παμε βόλτα είτε με το σκυλι μας ειτε μονοι μας μήπως και μας φανε στο τελος. Καταντησανε μα υποστηριζουν την παράνοια!!!

  6. Εγώ όπου πάω έχω πάντα μαζί μου δυναμιτάκια και αναπτήρα. Μέχρι κ αρκούδα στη Βάλια Κάλντα μου την έχει πέσει κ από τότε … Ακόμα τρέχει

  7. Στο κέντρο των Γαργαλιάνων μπροστά στη πιάτσα ταξί και δεν μπορείς να περάσεις μερικές φορές. Δήμος Νομαρχία πουθενά , αισχος

  8. Άρθρο 7 Αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων
    1. Οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση και (ε) την υιοθεσία τους. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων και διαδημοτικές συνεργασίες. Επιπλέον, έχουν την υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για διοικητικές πράξεις σχετικές με το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, καθώς και την υποχρέωση υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων.

    1. Οφείλει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τον Τριφυλιακο λαό πόσα χρήματα έχει διαθέσει για ζωοτροφές και κτηνιατρικες υπηρεσίες για τα αδέσποτα. Πέραν αυτού πως έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων;

  9. Θέλει κάποιος να περπατήσει, να κάνει λίγο ποδήλατο ή λίγο τρέξιμο και δεν ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του. Ο δήμος, όπως πάντα, αόρατος. Πρέπει να γίνει έγγραφη καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι. Αν και τα είδαμε τα αποτελέσματα και με το θέμα των σκουπιδιών μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Τα πάντα είναι θέμα πλαισίου. Πολλοί άνθρωποι εναντίον λίγων σκύλων είναι ανήθικο, αλλά πολλές αγέλες σκύλων εναντίον ενός διαβάτη είναι μάχη επιβίωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button