Δήμος ΜεσσήνηςΠολιτική

Δήμος Μεσσήνης: “Δριμύ κατηγορώ” Αθανασόπουλου κατά Τσώνη

“Ο κ. Τσώνης συνεχίζει την προσφιλή του τακτική της δημαγωγίας, του ψέματος, της ωμής συκοφαντίας” είπε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, για τον πρώην δήμαρχο και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Τσώνη. Ο δήμαρχος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του προκατόχου του, με αφορμή επιστολή του κ. Τσώνη στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, με την οποία τον κατηγόρησε ότι οδηγεί τη Μεσσήνη σε μαρασμό, την μετατρέπει σε χωριουδάκι και τον χαρακτήρισε μοιραίο και άβουλο. Καθώς επίσης απάντησε στις συνεχιζόμενες τοποθετήσεις του πρώην δημάρχου σχετικά με τις αναπλάσεις στον Πάμισο…

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος απάντησε σε ένα προς ένα στα θέματα της συγκεκριμένης επιστολής του Γιώργου Τσώνη, λέγοντας επίσης εις βάρος του ότι “είναι αλαζόνας”, ότι “έχει το ψέμα για καλημέρα” κ.ά Εντύπωση προκάλεσε ότι ο συνήθως εκρηκτικός Γιώργος Τσώνης αυτή τη φορά κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους ή ακόμη βρέθηκε σε απολογητική θέση.

Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι όχι μόνο δεν ισχύει η αναφορά του Γιώργου Τσώνη ότι απεμπόλησε τη δημιουργία βιβλιοθήκης και ωδείου αλλά οι συγκεκριμένοι χώροι προβλέπονται στο έργο του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, για το οποίο μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι ο πρώην δήμαρχος δεν ψήφισε για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης του έργου.

Είπε ότι οι αναφορές του Γ. Τσώνη για προαστιακό σιδηρόδρομο από τη Μεσσήνη στη Μπούκα είναι όνειρα και λόγια του πρώην δημάρχου για τα οποία δεν προέβη ποτέ σε καμία σχετική ενέργεια.

Το ίδιο είπε ότι ισχύει και για τη δημιουργία του Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης στην πόλη της Μεσσήνης και μάλιστα ο Γ. Αθανασόπουλος κάλεσε τον προκάτοχό του να του δείξει έστω μια δήλωση που να είχε κάνει για τη συγκεκριμένη πρόταση όταν ήταν δήμαρχος.

Επίσης ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος είπε ότι ποτέ δεν παραχωρήθηκε στο Δήμο για τη δημιουργία κολυμβητηρίου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων χώρος δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μεσσήνης, όπως υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις του κ. Τσώνη, ότι ο δήμαρχος παρενέβη ώστε από τη μελέτη για τις αναπλάσεις στον Πάμισο να αφαιρεθούν έργα μέχρι τη Μπούκα, ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, κ. Κοτσώνη, ο οποίος του είπε ότι ποτέ δεν ανέφερε σε κανέναν ότι υπήρξε παρέμβαση δική του και ότι άλλαξε η μελέτη και πως αυτή την κατηγορηματική του δήλωση δεν έχει αντίρρηση να τη μεταφέρει ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Πως έχεις το θράσος να λες τόσα ψέματα;” είπε ο Γιώργος Αθανασόπουλος απευθυνόμενος στον Γιώργο Τσώνη και συνέχισε: “Δεν σας επιτρέπω να με συκοφαντείτε και να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των δημοτών. Ο κόσμος ξέρει πόσο δημαγωγός είστε. Μιλούσατε στον κόσμο με αλαζονεία και αυτό ο κόσμος δεν το ξεχνάει”.

Ο πρώην δήμαρχος στην απάντησή του κράτησε χαμηλούς τόνους, όμως επέμεινε σε όσα έχει πει. Είπε ότι το Φιλοσοφικό Κέντρο χρηματοδοτήθηκε χάρη σε μελέτη που βασίστηκε στην αντίστοιχη μελέτη της δικής του δημοτικής αρχής και επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή απώλεσε το ενταγμένο από τη δική του δημοτική αρχή έργο της δημιουργίας συνεδριακού κέντρου στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ Μεσσήνης. Είπε ότι η δημιουργία του κολυμβητηρίου στο χώρο του ΟΣΕ είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα διαδημοτικής συνεργασίας με ΣΔΙΤ με τους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος. Ακόμη σημείωσε ότι στους όρους της συμφωνίας ήταν να μην πειραχτεί η γραμμή και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Μεσσήνης, ενόψει της προοπτικής επέκτασης του δικτύου μέχρι τη Μπούκα. Για τη δημιουργία Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης στην πόλη της Μεσσήνης ο κ. Τσώνης είπε ότι είχε συζητήσει με τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, που του είπε ότι ήταν δύσκολο εγχείρημα αλλά καλή ιδέα. Τέλος ο πρώην δήμαρχος επέμεινε στη θέση του ότι η μελέτη για έργα στο πλαίσιο των αναπλάσεων στον Πάμισο, όπως ο ποδηλατόδρομος μέχρι τη Μπούκα, το λιμανάκι στο Κουλτούκι και το ανοιχτό θέατρο, άλλαξε και τόνισε ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις για αυτές τις αλλαγές.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button