Πελοπόννησος

Δείτε ποιο ορεινό χωριό της Πελοποννήσου» έκανε την Daily Mail να παραληρεί! [εικόνες]

Την παρθένα ομορφιά της περιοχής έχουν εκθειάσει ουκ ολίγες φορές ελληνικά, αλλά και ξένα ταξιδιωτικά περιοδικά και ιστότοποι. Όμως, το αφιέρωμα της Daily Mail προκαλεί δέος και συγκίνηση.

O Πίτερ Ντάνκαν, για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, αλλά και του BBC, εξερεύνησε τα Λαγκάδια Αρκαδίας κι εντυπωσιάστηκε με την ανέγγιχτη ομορφιά τους.

Ο παραδοσιακός οικισμός Λαγκάδια, το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα αριστούργημα φυσικό και αρχιτεκτονικό. Κτισμένο σε απότομη πλαγια του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση, φαίνεται να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι που αποκαλούν τα Λαγκάδια και το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου» αφού λόγω της τοποθεσίας του προσφέρει μία πανοραμική θέα, που«κόβει» την ανάσα.

Επίσης, είναι γνωστά και για τους τεχνίτες του. Μετά την απελευθέρωση, οι Λαγκαδινοί ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με το επάγγελμα του χτίστη, οργώνοντας όλη την Πελοπόννησο σε ομάδες κατασκευάζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, βρύσες και εκκλησίες. Και αυτοί οι φημισμένοι τεχνίτες δε μπορούσαν να μη φτιάξουν το δικό τους χωριό όμοιο με στολίδι.

Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά,  τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι της περιοχής, αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη.

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button