Τοπικά Νέα

Δεν “πέρασε” από την Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας η διαγραφή οφειλών άνεργου – άπορου από τους Γαργαλιάνους

Η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας λειτούργησε αποτρεπτικά προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να διαγράψουν οφειλές ύψους 1400 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας ανάμεσα στα θέματα προς συζήτηση ήταν και οι διαγραφή οφειλών ύψους 1400 ευρώ, για τέλη ύδρευσης, παράβαση Κ.Ο.Κ. και προσαυξήσεις, ενός άπορου – άνεργου από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος για την επιβίωσή του λαμβάνει κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προσκομίστηκαν έγγραφα που πιστοποιούν ότι ο άνθρωπος είναι άνεργος, άπορος και δικαιούχος Κ.Ε.Α., ωστόσο, στην εισήγησή της η Ο.Ε. αναφέρει πως για την περίπτωσή του δε συντρέχουν οι λόγοι – σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – για διαγραφή του ποσού των οφειλών του στο δήμο. Έτσι, τα τέσσερα μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δημήτρης Στριμπάκος και τα τακτικά μέλη Νίκος Φρούσος, Αντώνης Βλάχος και Μαρία Πανουσιοπούλου) αποφάσισαν ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, να μην προβούν σε διαγραφή του ποσού των οφειλών.

Πάντως, η οικονομική πολιτική των Δήμων δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να βασίζεται στην κοινωνική αναλγησία. Πόσο μάλλον, όταν αποδεδειγμένα συνάνθρωποι μας χρειάζονται βοήθεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button