ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Διοικητήριο αντί αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Με επιστολή του προς το Τοπικό Συμβούλιο Δ.Κ. Κυπαρισσίας ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης τονίζει ότι ζητούμενο για την αναπτυξιακή πορεία της Κυπαρισσίας δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από την διεκδίκηση κατασκευής Διοικητηρίου στην περιοχή άνωθεν της λαϊκής αγοράς, ενώ για τις αθλητικές υποδομές ζητούμενο είναι η υλοποίηση των υποδομών που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης, ΠΕ3 (παραλιακή ζώνη).

Να θυμίσουμε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Τριφυλίας και της Περιφερειακής Αρχής είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο, κάτι για το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι κατά μιας και το συγκεκριμένο οικόπεδο αγοράστηκε το 2010, από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, με σκοπό την ανέγερση σύγχρονου διοικητηρίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας:

Θέμα: Διοικητήριο Κυπαρισσίας – Έκταση άνωθεν λαϊκής αγοράς.

Αξιότιμη Πρόεδρε και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα με σκοπό να σας εκφράσουμε την θέση μας σχετικά με το οικόπεδο και την αξιοποίηση αυτού, άνωθεν της λαϊκής αγοράς Κυπαρισσίας, με αφορμή και όσα ζητηθήκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

  1. Ζητούμενο για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από την διεκδίκηση κατασκευής Διοικητηρίου στην συγκεκριμένη έκταση, για τον σκοπό άλλωστε που αγοράστηκε και η έκταση από την τότε Νομαρχία Μεσσηνίας. Δηλαδή ένα σύγχρονο διοικητήριο εντός του αστικού ιστού, που θα στεγάσει υπηρεσίες τόσο του Δήμου μας, της Περιφερείας, όσο και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα που ήδη βρίσκονται στην πόλης μας. Ένα διοικητήριο που θα περιλαμβάνει, αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο (κατά το πρότυπο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας), υπόγειο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων, καθώς και αθλοπαιδιές στον περιβάλλοντα του χώρο.

  2. Ζητούμενο δεν μπορεί παρά να είναι η διεκδίκηση πρόσθετων υπηρεσιών από την Π.Ε. Μεσσηνίας πέρα από της ήδη υπάρχουσες. Αυτό μπορεί να προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική, πληθυσμιακή άνθιση και να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

  3. Ζητούμενο για τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας είναι η υλοποίηση των υποδομών που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης, ΠΕ3 (παραλιακή ζώνη), όπως και η δημιουργία αθλητικού σταδίου με υλοποίηση της μελέτης που ήδη υπάρχει για το Δημοτικό Γήπεδο.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας…ο Λεβε και η παρέα του ξέρουν καλά ότι αν φτιαχτεί κάποτε το διοικητήριο ουσιαστικά η Κυπαρίσσια γίνεται και Διοικητικό κέντρο του Δήμου Τριφυλίας ( που λίγο πολύ είναι άλλωστε). Οπότε φανταστείτε τη γκρίνια και τη μουρμούρα από τους περιξ. Πέρα από αυτό όμως αν κοιτάξουμε τα εν οίκω ,το σημερινό δημαρχείο με όλες τις υπηρεσίες που έχει μαζέψει πρέπει να αλλάξει χώρο ,το υπάρχον κτήριο να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς και επιτέλους η πλατεία μπροστά του (πλατεια Δημαρχείου μόνο στα λόγια )να γίνει πλατεία ή πάρκο ή κάτι ανάλογο και να πάψει να είναι το πάρκινγκ του δήμου .

  2. Μπράβο στον Εμπορικό Σύλλογο. Να συνεχίσετε να πιέζετε, όπως και όλοι οι Τριφύλιοι στην ανέγερση του Διοικητιρίου. Έχουμε ανάγκη από μια δημόσια υπηρεσία τέτοιου βεληνεκούς, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουμε στην Καλαμάτα. Γκρινιάζουμε ότι το δημόσιο συγκεντρώνεται στις πρωτεύουσες των νομών. Είναι η ευκαιρία μας να φέρουμε μία δημόσια υπηρεσία ( μεγάλης βαρύτητας ) σε επαρχιακή κωμόπολη. Να κοπούν οι μικροκομματικές δολοπλοκίες και να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά.

  3. Η ΠΕ3 είναι μια τελειωμένη υπόθεση είκοσι χρόνια τώρα για να υποδεχεται μόνο τα μπάζα του βιολογικού καθαρισμού και να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών και οχημάτων.
    Η Ντροπή είδε την ΝΤΡΟΠΗ και ντράπηκε.
    Ευθύμιος Πανουργιάς

    Πληρώνουν ΔΗΘΕΝ σχέδιο πόλης τα κορόιδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button