ΕκπαίδευσηΧώρα

Δράση με μαθητές γυμνασίου τη Δευτέρα στη Χώρα

Συνάντηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με τους μαθητές και των 3 τάξεων του Γυμνασίου Χώρας θα γίνει τη Δευτέρα 11 του μήνα στο “Rex” στις 11 το πρωί.
Πρόκειται για συνάντηση η οποία αποτελεί συνέχεια από την δράση του Δήμου Πύλου – Νέστορος «Έχε το νου σου στο παιδί», η οποία χρησιμοποιεί παραδείγματα (case studies) που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους καθηγητές. Η νέα αυτή δράση «Έχε το νου σου…» θα κινηθεί πάνω στην ίδια φιλοσοφία, όπου η ήδη υπάρχουσα συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας με τους μαθητές θα ανατροφοδοτήσει τη στάση των μαθητών απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας που ενδεχομένως βιώνουν.
Υπό την πίεση των διαφόρων κοινωνικών προκλήσεων, αλλά και υπό την εσωτερική ένταση που προκαλείται από την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης και ανεξάρτητης προσωπικότητας, οι έφηβοι θέλουν να αισθανθούν πως οι ενήλικες είναι “εκεί”, χωρίς όρους και απαιτήσεις. Στόχος της δράσης «Έχε το νου σου…» είναι η παρουσίαση και κυρίως η συζήτηση των κοινωνικών προβλημάτων που τους απασχολούν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Η περίοδος των μεγάλων αλλαγών όπως έχει χαρακτηριστεί η εφηβεία, περιλαμβάνει τη σωματική, συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη. Οι οικογενειακές και κοινωνικές πιέσεις αλλά και οι σύγχρονες τάσεις, συχνά οδηγούν τους εφήβους σε σωρεία μη αποδεκτών συμπεριφορών: έντονο άγχος/ κίνδυνος ψυχικής και σωματικής υγείας, πίεση από τους συνομηλίκους, τους γονείς και την κοινωνία να συμμορφωθούν με αντικρουόμενες προσδοκίες, απουσία υγιών προτύπων, υπερβολική έκθεση σε βία, υπερβολική έκθεση στα social media, σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός, παραβατικές συμπεριφορές.
Η διάθεση για ανοιχτή και χωρίς επικριτικό σχολιασμό συζήτηση, θα δημιουργήσει σταδιακά στον έφηβο την αίσθηση πως μπορεί να εμπιστευτεί στα πρόσωπα εμπιστοσύνης του, όλα εκείνα τα μικρά ή σημαντικά που τον απασχολούν, και θα επιτρέψει την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων έγκαιρα και με μεθοδικότητα.
Στη δράση θα δώσουν το “παρών” ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαϊτάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Παιδείας Κώστας Ρομπάκης, καθώς και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αντωνία Σκόκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button