ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Δύο ακόμα βραβεία για το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων και μάλιστα ευρωπαϊκά!

Αυτή την φορά στο δραστήριο σχολείο απονεμήθηκαν δύο Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για τα συνεργατικά etwinning προγράμματα που συμμετείχε τις σχολικές χρονιές 2019 & 2020 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Γαρυφαλιά Τεριζάκη.

Εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, (Ιωάννινα, Σέρρες, Ηλεία, κ.α.) την Κύπρο και τη Ρουμανία συνεργάστηκαν άψογα με άριστο αποτέλεσμα, το οποίο και βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο (και τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία) βραβεύθηκε με δύο Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για «την τελειότητα της εργασίας του» ( σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν) σε δύο eTwinning έργα:

α) “”we have a dream, a big dream” (ονειρευόμαστε έναν κόσμο χαρούμενο και βιώσιμο για όλους και θα παλέψουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα) 17 σχολεία-17 εβδομάδες-17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης” και β) “STE(A)M…άροντας με Origami [παίζω και μαθαίνω]”.

Αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών και της εκπαιδευτικού έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο και σαν αποτέλεσμα το σχολείο έλαβε τα δύο πιστοποιητικά. Τα έργα του μάλιστα, μαζί με τα έργα των άλλων βραβευμένων σχολείων θα εμφανίζονται σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

 

Η εκπαιδευτικός Γαρυφαλιά Τεριζάκη σχολιάζει:
«Είναι τα πρώτα μας ευρωπαϊκά βραβεία . Συμμετέχοντας σ αυτά τα δύο συνεργατικά έργα είχα την χαρά να συνεργαστώ με αξιόλογους συναδέλφους και να μάθω απ’ αυτούς, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μαθητές άλλων σχολείων. Τα μεγαλύτερα «μπράβο» τα απευθύνω στους μαθητές λοιπόν και τις μαθήτριες, καθώς και στους γονείς τους, που συνεργάστηκαν τέλεια και βοήθησαν να ολοκληρωθούν τα πρότζεκτ αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Κρίμα που αυτό το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο και κανείς πλήν των εκπαιδευτικών που έχουν κάνει προτάσεις δεν ενδιαφέρεται για νέο κτίριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button