Δήμος ΜεσσήνηςΕκπαίδευση

ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Αισθητική αναβάθμιση-Άριστο δείγμα συνεργασίας.

Το ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ άλλαξε μορφή και αυτό  μέσα από μια πετυχημένη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος- ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ-Σχέδιο Δράσης». Αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια  στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές καθώς καλλιεργήθηκε το πνεύμα της συνεργασίας προκειμένου να αλλάξει και να αναβαθμιστεί το ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ. Οι αλλαγές είναι ριζικές όπως φαίνονται και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου και αναβαθμίζουν στο έπακρο την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση: Οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Σακκά Ελεονώρα, Πανέτα Γαβριήλ και Ντισπυράκη Πελαγία δημιούργησαν τοιχογραφίες, ξύλινες κατασκευές (σαλόνια), πράσινες γωνιές, ψηφιδωτά, αφίσες και σχολικά φυλλάδια.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος οι μαθητές κατάφεραν να εργαστούν σε ομάδες για την επίτευξη του στόχου τους, να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας να συνδεθούν πιο προσωπικά με το χώρο του σχολείου, παρεμβαίνοντας σε αυτόν, δημιουργώντας ένα πιο καλαίσθητο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λειτουργούν καθημερινά, νιώθοντας πιο οικεία κι ευχάριστα!

 

Προσωπικά συγχαίρω όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό το εγχείρημα που καταστά περήφανους όλους εμάς στην πόλη της Μεσσήνης και ιδιαίτερα όσους από εμάς μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά αναζητούμε τις παρεμβάσεις των μελών της τοπικής κοινωνίας που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. Το ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ μας δείχνει τον δρόμο. Αξίζει να περιηγηθεί κανείς στη σελίδα του σχολείου για να δει μέσα από το βίντεο που έχει αναρτηθεί το σπουδαίο αυτό έργο της αναβάθμισης.

 

Γιάννης Λάσκαρης

Δημοτικός Σύμβουλος-Γραμματέας Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button