Τοπικά Νέα

Επιδημία λουκέτων στη Μεσσηνία προβλέπει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του για την ακρίβεια στην αγορά που πλήττει εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες ήταν ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσσηνίας προβλέποντας επιδημία λουκέτων αν δεν ληφθούν μέτρα.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων ,ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης μιλώντας στον Ιωάννη Μποζίκα και την εκπομπή του Πρωινό Δρομολόγιο είχε αναφέρει ότι ο τζίρος των μικρών και μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) είναι κατά πολύ μειωμένος σε σχέση με αυτόν που απεικονίζεται στο συνολικό κύκλο εργασιών του λιανεμπορίου: «Η κατάσταση στην αγορά περιγράφεται με μελανά χρώματα τόσο λόγω αύξησης των πρώτων υλών, των μεταφορικών αλλά και τους κόστους λειτουργίας για τους επαγγελματίες καθώς βιώνουν ένα δύσκολο οικονομικό φθινόπωρο χωρίς να ξέρουμε τι θα επέλθει τον χειμώνα. Με την κρίση της πανδημίας να μας γυρίζει πίσω με μέτρα που δυστυχώς δεν επαρκούν να επαννεκινηθεί η οικονομία, αφού τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης, έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε φορείς και κυβέρνηση αλλά χωρίς άμεσο αντίκρισμα και πλέον στενάζει η τοπική οικονομία με τον πληθωρισμό να καλπάζει».

ΑΣΚΗΣΕ κριτική στο γεγονός ότι στο καλάθι της νοικοκυράς δεν περιλαμβάνονται τα μικρά οικογενειακά ή συνοικιακά σούπερ μάρκετ ενισχύοντας μόνο τα μεγάλα τράστ…

Σημειώνει ακόμα ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση: «Το τελευταίο διάστημα ο παράγοντας της ακρίβειας έχει στραγγαλίσει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Η μικρομεσαία επιχείρηση προσπαθώντας να απορροφήσει μέρος της αύξησης του κόστους προϊόντος, μειώνει την μικτή κερδοφορία της ενώ ταυτόχρονα λόγω των ανατιμήσεων οι λειτουργικές δαπάνες έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα καθιστώντας την μη βιώσιμη. Ενδεικτικά αναφέρουμε το κόστος ενέργειας, μεταφορικών, συντήρησης εξοπλισμού κτλ. Όσο παροδική και να είναι αυτή η κατάσταση, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν αιμορραγήσει και έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button