Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Επιτροπή Φίλων Πλατείας και Πεζοδρόμου Φιλιατρών: “Κάτω τα χέρια από την πλατεία Φιλιατρών”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το «έργο ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών» που διακαώς εμμένουν κι επιμένουν η Δημοτική αρχή Τριφυλίας και η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου να επιβάλλουν με το ζόρι στην Φιλιατρινή κοινωνία, η επιτροπή των «Φίλων Πλατείας & Πεζόδρομου Φιλιατρών» επανέρχεται για να υπενθυμίσει σε όλους τα σκοτεινά σημεία αυτής της υπόθεσης. Θυμίζουμε λοιπόν ότι:

  1. Η συγκεκριμένη μελέτη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, είναι μη πλήρης και πλημμελής. Έχει απορριφθεί δυο φορές από την Υπηρεσία Νεωτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για τους εξής λόγους: α) καταστροφή περιβάλλοντος λόγω της κοπής όλων σχεδόν των δέντρων, πολλά εκ των οποίων είναι και υπεραιωνόβια και της αντικατάστασής τους με ένα μόνο είδος (Φίκος Ροδίτικος) β) Τα υλικά κι οι αποχρώσεις της διαστρωμάτωσης είναι από χαλαζία, υπερπολυτελής κατασκευή που απαιτεί εξειδικευμένα συνεργεία τόσο για την τοποθέτηση όσο στη συνέχεια και για τη συντήρησή τους και που δεν ταιριάζει αισθητικά με τον χώρο, γ) δεν διασφαλίζεται η γεωμετρία της κάτοψης και του περιβάλλοντος χώρου της πλατείας καθώς και η σύνδεση αυτής με το βορειοανατολικό τμήμα που βρίσκονται τα ιστορικά διατηρητέα κτίρια του Δημαρχείου και του Ρολογιού των Φιλιατρών, δ) δημιουργεί ασύμμετρους διαδρόμους ως προς κάποιον άξονα ή το σιντριβάνι, καταστρέφοντας τον ελεύθερο χώρο συνάθροισης ε) δημιουργεί χώρο στάθμευσης και δεντροφύτεσης στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται το ιστορικό διατηρητέο κτίριο «Σπέντζα».

  2. Μπαίνουν σε κίνδυνο οικονομικού μαρασμού οι 150 και πλέον επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία, λόγω της σμίκρυνσης των δρόμων και της νέας άναρχης κυκλοφοριακής ρύθμισης που θα προκύψει.

  3. Οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών Δήμου και Περιφέρειας καθώς και η μελέτη πάσχουν νομιμότητας για μια σειρά λόγους που έχουν περιληφθεί σε σχετική προσφυγή μας (Αίτηση Ακύρωσης) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο σημείο αυτό θα καταγγείλουμε τη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή για τις μεθοδεύσεις τους. Πρόσφατα ξαμολήθηκαν ως «γυρολόγοι» δυο αντιδήμαρχοι Τριφυλίας, όπου υφαρπάζοντας υπογραφές από κάποιους επαγγελματίες πέριξ της πλατείας, υπέρ του έργου της αναπλάσεως. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με της νόμιμες διαδικασίες που ορίζει η διαβούλευση, αποτελούν μεθόδους εκβιαστικές έως και παραπλανητικές και ως τέτοιες τις καταγγέλλουμε σφοδρά!

Το έργο της εκ βάθρου αναπλάσεως της κεντρικής πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών δεν πέρασε ούτε από το τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών, ούτε από το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, ούτε από το Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ούτε (δυο) φορές από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Είναι μια άχρηστη διακοσμητική παρέμβαση που καταστρέφει την ιστορία, τον πολιτισμό, και την οικονομική ζωή της πόλης.

Προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με παρέμβασή μας την 18η-10-2021 στο Περιφερειακό συμβούλιο είχαμε παρουσιάσει αντί της ανάπλασης της πλατείας, τα εξής αναγκαία για την πόλη μας έργα:

(α) παρεμβάσεις στο δίκτυο όμβριων υδάτων – μια υγειονομική βόμβα για την πόλη

(β) το δίκτυο διανομής του αρδευτικού ύδατος του Φιλιατρινού φράγματος – αναπτυξιακός παράγοντας για την περιοχή μας

(γ) τη συντήρηση – επισκευή των ιστορικών κτιρίων της πόλεως που καταρρέουν πχ παλιά δεξαμενή, παλαιό λύκειο

(δ) αποκατάσταση βλαβών και λοιπών λειτουργιών βιολογικού καθαρισμού Φιλιατρών (δίκτυο & επεξεργασία λυμάτων)

(ε) αναβάθμιση των υποδομών του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, σε δημόσιο Νοσοκομείο

(στ) τη δημιουργία πάρκου φυσικής ιστορίας στο χώρο του Αγροκηπίου Φιλιατρών, που θα λειτουργεί ως χώρος περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης και ταυτόχρονα ως τόπος προσελευσιμότητας, δίνοντας μια αναπτυξιακή ώθηση στη ρημαγμένη πόλη.

Όμως, Δημοτική και Περιφερειακή αρχή πεισματικά εμμένουν σε ένα έργο άχρηστο για την πόλη! Σε ένα έργο που θα αλλοιώσει το ιστορικό ορόσημο της πόλης των Φιλιατρών! Που θα μας στερήσει την απόλαυση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της πλατείας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από το 1870 μέχρι και σήμερα. Με το αναφερόμενο ¨έργο¨ ανάπλασης γίνεται σε όλους πεντακάθαρο ότι λεφτά για έργα άχρηστα έργα βιτρίνας υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που στενάζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας και της εξαθλίωσης των εισοδημάτων τους. Ως Επιτροπή αγώνα, λέμε σταθερά και αταλάντευτα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

Φιλιατρά, 11 Νοεμβρίου 2022

Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

Ζωή Αντ. Πετροπούλου

Σχετικά Άρθρα

44 Σχόλια

  1. Ας το ξαναπούμε άλλη μια φορά, αυτή η εμμονή στην δήθεν “επένδυση” του δήθεν έργου της πλατείας βρωμάει και βρωμάει παααρα πολύ, το τι βρωμάει; θα το διαπιστώσουν και οι υπόλοιποι όταν και αν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί αυτό το άχρηστο έργο, που με τόσο ζήλο και κόντρα σε θεσμούς, αρμόδιες υπηρεσίες και κόντρα στη λαϊκή βούληση πάνε να μας το φορέσουν καπέλο.
    Πάντος πολύ ενδιαφέρον κα Πετροπούλου και επιτροπή των φίλων πεζόδρομου και πλατείας τα όσα αναφέρετε στο δελτίο, δεν είναι μεν άγνωστα αλλά είναι σωστό και επιβάλλεται να τα ξαναθυμηθούν όσοι τα γνωρίζουν και να τα μάθουν όσοι τ αγνοούν.

  2. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΗΚΕ, ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 20.000 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ Κ.Τ.Λ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΩΝΩΜΕ! ΕΜΕΙΣ ΤΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  3. Θέλει και παραθέλει, εδώ όμως διαφωνούμε με τα 3,3 μύρια που κοστολογουν αυτήν την επέμβαση. Διότι εδώ δεν πρόκειται για απλή αναβάθμιση με ήπιες παρεμβάσεις όπως επιβάλλεται από την αρχαιολογία. Εδώ θέλουν να την ξηλώσουν και να την αναμορφώσουν ριζικά!
    Εκεί διαφωνούμε.
    Είναι πολλά τα λεφτά!!!

  4. Αν θέλουμε κατι διαχρωνοκό σνώτερης ποιότητας και αισθητικής ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.
    Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.
    Σούπερ φωτισμός του χώρου και του συντριβανιού και μάρμαρο στις πλάκες !!!

    1. Μήπως είστε αρχιτέκτων; Εάν ομιλείτε ως ειδικός καταθέσατε επώνυμα την άποψη σας. Να γίνει δημόσια διαβούλευση και να εγκριθεί αν είναι και από την αρχαιολογία
      Τη στιγμή που ο κόσμος περνάει δύσκολα με τα οικονομικά και διαρκώς φτωχοποιειται, είναι τουλάχιστον προκλητικό να παίζουν με τα εκατομμύρια, λες κι είναι πασατεμπο!

    2. Από που προκύπτει ότι μια πλατεία είναι ένας μαγνήτης για το κόσμο που θα τον τραβήξει στα μαγαζιά; αν ο κόσμος δεν έχει στη τσέπη του ρευστό τότε ακόμα και η place de la Concorde στο Παρίσι θα του είναι αδιάφορη, γιατί ακόμα και αν είμαστε τουριστική περιοχή – που δεν είμαστε – από μόνη της μια πλατεία δε λέει τίποτα, στην τελική θα τη δεις μια, θα τη δεις δυο και τριανταδυό μετά είναι το ίδιο και το αυτό.
      Στην πλατεία επιβάλλονται ήπιες παρεμβάσεις αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το τεράστιό ποσό τον 3+μυριων, είναι πρόκληση και μάλιστα για την πλατεία μιας κωμόπολης όπως των Φιλιατρών.

  5. Αγαπητέ φίλε,
    διακρίνω κάτι,ας μου επιτραπεί,τινος ειναι τα λεφτά;
    ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
    Και μάλιστα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
    Αρα διεκδικουμε οχι μονο αυτα για την πλατεια, αλλα πολυ περισσοτερα και για το εργο αυτο και για ολες τις αλλες αναγκες.
    ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 3 ΜΥΡΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ !!!
    Ετσι που το βάζετε μάλλον για ηττοπαθείς μας παίρνουνε.
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ,
    Και μην ξεχνατε αν σξεφτόντουσαν ετσι οι παλιοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΙΧΝΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ.
    Ευχαριστώ.

  6. Οι παλιοί Φιλιατρινοι φιλτατε, έφτιαξαν όλα τα κτίρια μνημεία έργα τέχνης: σιντριβανια, ρολόι, δημαρχείο, δεξαμενή, παλιό λύκειο με χρήματα δικά τους. Δεν πήγαν να πάρουν δάνειο από το εξωτερικό και μάλιστα με κρυφούς όρους!

    1. Πιστεύω πως αν είχαν την δυνατότητα να έπαιρναν δάνειο θα το είχαν κάνει αφού το δυσκολότερο πράγμα είναι η συσσώρευση κεφαλαίου και όταν αυτή επιτυγχάνεται τότε το κεφάλαιο χρειάζεται προστασία. Προφανώς οι όροι του δανείου είναι σημαντικοί.

  7. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΣΙΓΓΟΥΝΕΥΤΗΚΑΝ.
    ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ …ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ …
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΣΟΥΡΟΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ..
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΙ ΔΕ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ….
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΠΑΡΤΑΚΕ

    1. Ένα ποιηματάκι στα αναγνωστικά μας στο Δημοτικό έλεγε. «Στα Φιλιατρα εις την πλατεία,/ έπεσαν οκτώ σπουργίτες / και τρωγόπιναν οι φίλοι / τσιριτίρι τσιριτρό / τσιριτρί τσιριτρό. Έχτυπούσανε τις μύτες
      και κουνούσαν τις ουρές
      κι είχαν γέλια και χαρές.
      Τσίρι -τίρι, τσιριτρό,
      τσιριτρί, τσιριτρό!

      Πώ πω πώ πω σε μια πλατεία
      φαγοπότι και φωνή!
      την αφήκαν αδειανή.
      Τσίρι -τίρι, τσιριτρό,
      τσιριτρί, τσιριτρό!»

      αλλά μπορεί να γίνει κι έτσι «Σε μια ανάπλαση πλατείας έπεσαν οκτώ κοράκια / Και τρωγόπιναν οι φίλοι / κρα κρα κρακα / κρα κρα κρο / κρακρα κρα κρακρα κρο»

  8. ο ενας μιλει σοβαρα και με επιχερημτα και ο αλλος τοχει ριξει στα τσιριτρο και τα στιχακια..
    αντε τωρα να συνενοηθουν… γι αυτο και παμε ντουγρου για κατω.
    κακομοιρη πολη εχεισ μπλεξει,και θελουμε να μεινουν οι νεοι μας εδω..

  9. Τάση, από χιουμορακι πάσχεις μάλλον ,…
    Εδώ μιλάνε οι αρχαιολογικές υπηρεσίες και λένε ότι οι μελέτες είναι σκάρτες. Δε σέβονται την ιστορικότητα τού χώρου. Οπότε αφήστε τα σάπια. Εδώ η δουλειά βρωμάει…. Για την κουτάλα λέει ο λαός. Σας το είπα πιο λεπτεπίλεπτα με ποιηματάκι. Το έργο είναι εξ οφιτσιο ημιτελές άρα τσουρουδικο. Ε λοιπόν ακούστε το καλά: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ!!! Κ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!

  10. Ωραία πράγματα…
    Να σου δίνουν χρήματα να σναβαθμισεις την πόλη σου και να αγωνίζεσαι να μη δοθούν επειδη ειναι πολλά…
    Κάντε το post σε ολα τα sites!!!

    1. Τα λεφτά δεν φέρνουν ούτε την ευτυχία ούτε την ευημερία. Μίλησαν και είπαν ότι οι υπηρεσίες νεωτέρων μνημείων βγάλανε άκυρες τις μελέτες. Κατέστρεφαν το ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Τι δεν καταλαβαίνετε; Τι καραμέλα πιπιλιζετε;

  11. Παγκόσμια πρωτοτυπία από την τεράστια (των τριών τεσσάρων ατόμων!!) επιτροπή φίλων πλατείας (Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων, Καλαμάτας κ.λ.π.) Να μη γίνει το έργο γιατί η μελέτη προβλέπει πολυτελή υλικά!!!!!!!!!!!!! Μιλάμε ιδέες για πολύ κράξιμο. Ναι κυρία μου εμείς την πλατεία μας τη θέλουμε υψηλού επιπέδου και όχι με τα χάλια που έχει τώρα!!!

  12. Είστε κολλημένα μυαλά! Δεν ταιριάζει η γραβάτα με το τσαρούχι. Δεν ταιριάζουν τα υπερπολυτελή χαλαζιακα δάπεδα της νεοπλουτιστικης αισθητικής σας, με την ιστορική πλατεία! Κι αυτό δεν το λέει η ανταρσία, τα 3-4 άτομα που λέτε….. Το λέει το Υπουργείο πολιτισμού. Φερμε λα μπους, μαντάμ ε μεσιέ!

  13. Μια διευκρίνηση για όσους δεν καταλαβαίνουν η κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, το πρόβλημα δεν είναι τα 3εκ ευρω για το κόστος της ανάπλασης της πλατείας και ναι δεν έχουμε -οσοι αντιδρούμε- κανένα πρόβλημα να πέσουν αυτά τα εκ. στα Φιλιατρά όχι μόνο αυτά άλλα τόσα και άλλα τόσα, απλά όσοι έχουμε ενστάσεις σ αυτό το φαραωνικού κόστος έργο είναι ότι είναι άχρηστο σαν έργο, η πόλη έχει ανάγκη, η πόλη έχει ανάγκες πολλές πάρα πολλές, το πρόβλημα της πόλης δεν είναι η κεντρική πλατεία που με μια μερική ανάπλαση κάποιων χιλιάδων ευρώ 500, 600 χιλιάδων μπορεί να γίνει υπέροχή χωρίς να χάσει τίποτα από τον χαρακτήρα της και την ιστορικότητά της, αν πράγματι η πλατεία ήταν μια άσκημη, κακοφτιαγμένη αρχιτεκτονικά πλατεία θα επιβαλλόταν να γίνει ριζική ανακαίνιση εκ βάθρων σεβόμενοι πάντα την πόλη, την δομή της, την αρχιτεκτονική της, την ιστορία της αλλά αυτό δεν ισχύει και εκεί είναι που υπάρχουν ενστάσεις και εντάσεις.

    Η επιτροπή και η Ζωή Πετροπούλου μέσα από το δελτίο τύπου παραθέτουν μια σειρά από εύλογα και σοβαρά προβλήματα της πόλης που θέλουν λύση αλλά αυτό δεν βλέπω ν απασχολεί κανέναν, αν για όλα λοιπόν τα παραπάνω υπήρχε ένας σχεδιασμός έστω μακροπρόθεσμος με κόστος ίδιο η άνω των 3εκ ευρώ δεν θα υπήρχε καμιά αρνητική αντίδραση.

    Το πρόβλημα λοιπόν είναι το πως κάποιοι θέλουν να διαχειριστούν λανθασμένα και ασυλλόγιστα ένα τεράστιο ποσό για κάτι που δεν θα προσφέρει τίποτα στο σύνολο της πόλης και ως αποτέλεσμα αφήνουν στην απ έξω κύρια και σημαντικά έργα που πραγματικά θα στολίσουν και θ’ αναδείξουν την πόλη ενώ θα καλύψουν ανάγκες για μια πραγματική ποιότητα ζωής.

    Όσο λοιπόν δήμαρχος και περιφερειάρχης συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος μας ναι θα υπάρχουν αντιδράσεις κι αυτό μην κάνει εντύπωση σε κανένα, δεν μπορούμε να χαριστούμε η να κλείσουμε τα μάτια σ ένα έγκλημα διαρκείας, το ξέρουν πολυ καλά ότι δεν πάνε μόνο κόντρα στη βούληση του λαού με τις μεθοδεύσεις τους αλλά πάνε κόντρα και στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε αποφάσεις που άλλα μας λένε.

      1. Αγαπητή Όλγα αν και δεν είμαι ο Βασίλης – το έχω ξαναπεί – εντούτοις απαντώ, όχι μπάστακας δεν είναι κανείς στη πόλη, η πόλη σαν ζωντανός οργανισμός δεν έχει ανάγκη ούτε από μπάστακες, ούτε από προστάτες ούτε από τίποτε, όποιος φοβάται την όποια νομιμότητα έχει πρόβλημα, και στην περίπτωση της πλατείας μιλά η νομιμότητα μέσα από τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων που απορρίπτουν εξ αρχής το έργο, που με τόσο ζήλο δήμος και περιφέρεια για κάποιον λόγο επιμένουν να περιφρονούν επιδεικτικά.

        ΥΓ Ο Βασίλης έχει αποδείξει και το αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει εκείνο το πολιτικό ήθος και προσωπικό θάρρος να λέει χωρίς φόβο την άποψή του, υπογράφοντας με ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά του, άρα δεν έχει ανάγκη να βρίσκεται πίσω από διαδικτυακά nickname για να υποστηρίξει αυτό που υποστηρίζει ανοιχτά με την υπογραφή του.

  14. Και τι εισαι εσυ ρε φίλε συνηγορος του Βασίλη;
    Πάλι κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια και τα πολλα ψευδωνυμα ρε μεγάλε παντογνωστη επι παντος επιστητου ,κ.Μπίλ

    1. Βλέπω φίλη Όλγα ότι αδυνατείς να κάνεις μια συζήτηση και είσαι μεσ’ στην ειρωνεία παρ’ όλο που είχα όλη τη καλή διάθεση, παρ’ ολα αυτα καλή καρδιά, καλημέρες!!!

      1. Τωρα μας επεισες εντελως..
        Φιλικά στο λεω,πήγαινε μια βόλτα να δεις πως ανακαινιζουν την πλατεια της Υπαπαντης στην Καλαματα,για να παρεις μια γευση,απο αισθητική και Ευρώπη…
        Φυγε επι τελους απο την αρνηση και το αντι…

        1. Στην Καλαμάτα κυρία Όλγα πανάσχετη (!!!) έχουν αναδείξει τα αρχαία της Υπαπαντής!!!! Με λίγα λόγια, εκεί κάνουν το αντίθετο από αυτό Πόε εσεις πρεσβευετε και χαντακωνετε για να ευχαριστήσετε τον φίλο σας Δημαρχουκο. Αυτά που εδώ χανταβουλιαζετε, εκεί τα φέρνουν στο φως! Η σύγκριση είναι άστοχη. Άντε μου χωθείτε σε καμία τρουπα μέσα, γιατί όσο περισσότερο μιλάτε τόσο περισσότερο εκτειθεστε

          1. Κύριε η Κυρία κατ αρχην γιατι βρίζετε…
            Εστω και αν ειμεθα και οι δυο με ψευδωνυμα δεν σας επιτρεπω.
            Ουτε θα πεσω επιπεδο να ανταποδωσω.
            Σας επαναλαμβανω βγειτε για λιγο εξω απο την πεπατημενη σας και αναπνευστε λιγακι αερα διαφορετικο .
            Αν δε το ζησεις δεν το καταλαβαινεισξ

            .
            Δεν μπορει ολοι αυτοι οι μαστοροι,οι μηχανικοι,οι αρχιτεξτονες,οι πολιτικοι να μην ξέρουν τι τους γινεται ..
            Ολοι τους να ειναι κλεφτες επειδη εχουν διαχειρισθει πακτωλο χρηματων;
            Το βεβαιον ειναι οτι εχουν κανει την Καλαματα ισως την πιο καλοαναπτυγμενη πολη στην Ελλαδα και με μια ασθητικη κουκλιστικη.
            Και εσεις αρνεισθε να παρετε χρηματα…
            Φίλε καλέ τα χρηματα δεν τα μοιραζουμε στις παρα πολλες αναγκες της πολης.
            Διεκδικουμε και αλλα .
            Πολλα χρηματα για κάθε μια αναγκη.
            Ετσι που βαζεις το θεμα νομιζει κανεις πως,
            1.Δεν θα ξαναπαρουμε αλλο κονδυλι
            2,Θα σώσουμε εμεις το κράτος απο την φτωχοποιηση …οπως λες.
            Με τις πανεμορφες υποδομες βγαινεις απο τη μοζερια και την φτωχοποιηση …;;;; των πολιτων!

  15. Λαέρτη που κάνεις πως τα ξέρεις όλα αν πας στη μαρίνα του Φλοίσβου θα δεις ότι η ταμπέλα γράφει ότι η μαρίνα έχει στρωθεί με δάπεδα αντιθερμικά όπως προβλέπει και η μελέτη της πλατείας! Και για να στο κάνω πιο λιανά πλάκες που δεν ζεσταίνονται και δεν αντανακλούν θερμότητα! Σταμάτα επίσης να παραπληροφορείς γιατί το υπουργείο πολιτισμού δεν απέρριψε το έργο αλλά τη συγκεκριμένη προηγούμενη ανάπλαση! Η νέα μελέτη θα έχει λάβει υπόψη της όλες τις ενστάσεις του υπουργείου. Και κάτι τελευταίο, βρές επειγόντως γκόμενα ή
    γκόμενο να γλυτώσουμε!!!

    1. Έτσι πες κι άλλα να φανεί το επίπεδο σου! Αυτή η προσβλητική γλώσσα κατά του Λαέρτη τα λέει όλα!! Οχετός και υπόκοσμος, όπως ο αρχηγός σου ο Κρουεζας. Άντε να μου χαθείτε που βγήκατε στην επιφάνεια κι έχετε και άποψη. Ρε ουστ!

  16. κυρία Όλγα – που είσαι όντως πανάσχετη – ο Νίκας στην Καλαμάτα κατέστρεψε την κεντρική πλατεία που είχε πλακωστρωση μαρμάρινη και με σχέδιο Αρτ νουβώ…. Έβγαλε τα μάρμαρα και τοποθέτησε κυβολιθους από την Κίνα! Αυτή ήταν η ανάπλαση του!
    Οι Καλαματιανοί δεν αντέδρασαν τότε και το έχουν μετανοιωσει πικρά…..
    Αν αυτή είναι και η δική σας λογική κι αισθητική, είστε πολύ μπας κλας.
    Η πλατεία των Φιλιατρών με τη σημερινή της μορφή είναι βραβευμένη από το 1982 με 2ο αρχιτεκτονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ βραβείο Μπιενάλε της Σοφίας. Δεν είναι καμία τυχαία πλατεία! Για όλα αυτά κι άλλα πολλά, φερμε λα μπους μαντάμ Όλγα!

  17. Πηγαινε καμμια βολτα εξω απο τα Φιλιατρα μπας και ανοιξουν τα ματια σου και κσθαρισει το μυαλο σου παλιοφιλε…

  18. Η Καλαμάτα και τα πέριξ αυτής θα έπρεπε να είναι 100 φορές καλύτερα, θα έπρεπε όταν μιλάμε για την Καλαμάτα να αναφερόμαστε στην δεύτερη Νίκαια.

    Όμως, δεν είναι. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι μακράν η καλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, και από τις καλύτερες σε όλη την Νότιο Ελλάδα, αλλά από την άποψη του τρόπου ζωής, όχι από άποψη αισθητικής και υποδομών.

    1. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΕΠ. ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ 6000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ. ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

  19. Μάθετε το εξής: η Καλαμάτα είναι η πρώτη πόλη Πανελλαδικά σε κατανάλωση ψυχοθεραπευτικων και ψυχοτρόπων φαρμάκων. Παρότι είναι ως πόλη πανέμορφη και με υποτιθέμενο καλό τρόπο ζωης… Ούτε στην Πτολεμαΐδα ούτε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας καταναλώνονται τόσα ψυχοτρόπα όσα στην Καλαμάτα. Κι αυτό λόγω της ψυχοσύνθεσης και ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων της

  20. Πιαστα ταυγο και κουρευτο…
    Γειασου μπαρμπα κουκια σπερνω…
    Τρικυμια εν κρανιω..
    Και καραμπινατη συγχυση..,
    Πηγαινε και ξεκουρασου μια βολτα εκτος Φιλιατρων κ.παντογνωστη.

    1. Έτσι στ ατσάλι να είστε και να αναγνωρίζετε την μαύρη – κατάμαυρη ιδεολογία σας, τον σκοταδισμό και τον μικροαστισμό σας. Κομματικά φερέφωνα του υποκόσμου

    2. Τι διάλογο να κάνει;
      Εσείς δεν έχετε επιχειρήματα και λέτε ότι να ναι… Το κείμενο είναι τεκμηριωμένο!
      Συνεχίστε έτσι, αυξάνετε κατακόρυφα την θέαση και τη δημοτικότητα της παρούσας δημοσίευσης.
      Μεγάλη επιτυχία για την Επιτροπή Φίλων Πλατείας & Πεζόδρομου Φιλιατρών!

  21. Πουλας την αριστεροφροσυνη σου και βριζεις συνολικα ….
    Δεν αντεχεις στον διαλογο αξιοτιμε κ.παντογνωστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button