Τοπικά Νέα

Ευχές του Δημάρχου Τριφυλίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023

Αγαπητές μαθήτριες και Αγαπητοί μαθητές,

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, της Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ και αύριο, της Γ’ Λυκείου των Γενικών Λυκείων.

Μια διαδικασία, που αποτελεί μια εξόχως σημαντική, αλλά σίγουρα όχι και την πιο καθοριστική περίοδο, της ζωής σας.

Είναι, μονάχα, ένας από τους τρόπους, με τους οποίους σας δίνεται η ευκαιρία να πάτε τη μόρφωση και τη ζωή σας, ένα βήμα παραπέρα και να εξελιχθείτε, ως άτομα και ως προσωπικότητες.

Αλλά, να θυμάστε, πως τίποτε σε τούτη τη ζωή δεν είναι μονόδρομος, αρκεί να είστε αποφασισμένοι να παλέψετε και να διεκδικήσετε το καλύτερο, που εσείς έχετε θέσει ως στόχο, για τον εαυτό σας.

Γίνετε συλλέκτες εμπειριών, παιδιά μου και μην «στριμώχνεστε» στα «πρέπει» μιας κοινωνίας, που επιμένει να δημιουργεί πρότυπα.

Οπλιστείτε με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με αισιοδοξία και ζήστε τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, ως μια ακόμα εμπειρία ζωής.

Μην ξεχνάτε πως, η καθεμία και ο καθένας από εσάς, κρατάτε το μέλλον στα χέρια σας και κανένας και τίποτε δε μπορεί να σας κρατήσει μακριά, από την επίτευξη των στόχων και την πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Όλες και όλοι εσείς, που διαγωνίζεστε εφέτος, βρεθήκατε αντιμέτωποι και με μία δύσκολη συνθήκη, όπως ήταν αυτή της πανδημίας, με τις επιπτώσεις της, στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Οπότε, το ότι σήμερα προσπαθείτε και διεκδικείτε πράγματα, για τον εαυτό σας, έχοντας διδαχτεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω τηλεκπαίδευσης, είναι κιόλας μία νίκη.

Και σας αξίζουν πολλά «μπράβο», όπως και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς σας, για την ουσιαστική συμβολή τους και τις τεράστιες και κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλλαν, για να αποκτήσετε επαρκείς γνώσεις και να φτάσετε ως εδώ.

Στο τέλος μιας διαδρομής, που λέγεται δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αλλά και στους γονείς σας, που είναι πάντα δίπλα σας, για να στηρίξουν και υποστηρίξουν, κάθε προσπάθεια και επιλογή σας, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Αγαπώντας σας και πιστεύοντας, σε εσάς.

«Ό,τι δε συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά!», κατά τη ρήση του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη, παιδιά μου.

Και εγώ εύχομαι, από καρδιάς, στην καθεμία και στον καθένα σας ξεχωριστά, να καταφέρετε να συμβεί στη ζωή σας αυτό που, πραγματικά και ολόψυχα, προσδοκάτε και ποθείτε.

Καλή δύναμη, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια, στο ταξίδι της ζωής σας!

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 01-06-2023

Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. //Μη Στριμώχνεσθε στα πρέπει μιας κοινωνίας που επιμένει να δημιουργεί προτυπα//.
    Χα Χα
    Ο Δημαρχός μας ειναι υπέρ μιας κοινωνίας που δεν πρέπει να δημιουργεί προτυπα. !!
    Αν μπερδεύουμε τα αρνητικά πρότυπα με τα πρότυπα γενικώς , κατι πολυ περίεργο πρέπει να συμβαίνει στο μυαλό μας.

  2. Μια ευχή, στα νέα παιδιά που δίνουν τον αγώνα τους για την επίτευξη των ονείρων τους, από όποιον και αν προέρχεται,δεν παύει να είναι ευχή, η οποία σίγουρα αντιπροσωπεύει όλους τους γονεις. Καλό θα είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε να πολιτικοποιουμε τα πάντα και να αφήσουμε το νόημα των λεγομένων του δημάρχου,να καταλήξει στα παιδιά. Γιατί πρέπει να παρεμβαίνουμε αρνητικά ,βγάζοντας χολή, σε ένα κείμενο το οποίο είναι τόσο ωραίο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button