ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ημερίδα σήμερα στα Φιλιατρά για την καλλιέργεια αβοκάντο [πρόγραμμα]

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΒΟΚΑΝΤΟ – μια καλλιέργεια που διαρκώς επεκτείνεται» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στο πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθη Αναστασόπουλου.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, ύψους 99.200 €, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου, και υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη συμμετοχή των ΔΑΟΚ Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τριφυλίας.
Η επιλογή των επιδεικτικών αγρών πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της υπεύθυνης του προγράμματος Δρος Τζατζάνη κατά το προηγούμενο έτος. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στους παραγωγούς φυτά Αβοκάντο, Μάνγκο, Λίτσι και Αννόνα Τσεριμόγια διαφόρων ποικιλιών, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των πρότυπων επιδεικτικών αγροκτημάτων με την παράδοση και επιλεγμένων ποικιλιών Μακαντάμια. Τις επόμενες ημέρες η επιστημονική ομάδα θα επισκεφτεί για τρίτη φορά τους πιλοτικούς αγρούς για αξιολόγηση και παροχή συμβουλευτικής και συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24/7 θα βρίσκεται στην Σκάλα Λακωνίας, την Τρίτη 25/7 στην Καλαμάτα και την Τετάρτη 26/7 στην Τριφυλία.
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξοικειωθούν με τις νέες αυτές καλλιέργειες, με πολλαπλά οφέλη, όπως η ανασυγκρότηση της γεωργίας, η προώθηση των υποτροπικών ειδών ως εναλλακτικές καλλιέργειες και η είσοδος νέων προϊόντων υψηλής αξίας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button