Αγροτικά

Η αρχαιότερη κρητική ποικιλία που δίνει βραβευμένα ελαιόλαδα

Η Κρήτη είναι φημισμένη παγκοσμίως για το εξαιρετικό ελαιόλαδο. Το ελαιόδενδρο της χοντρολιάς ευδοκιμεί στον τόπο από τη Μινωική εποχή, ίσως και παλαιότερα.

Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και οι κάτοικοί της δεν μπορούν παρά να είναι υπερήφανοι γι’αυτό.

Στην Κρήτη υπάρχει πλήθος εξαιρετικών ελαιολάδων, η αρχαιότερη ποικιλία, όμως, μέχρι τώρα δεν έτυχε αποτέλεσμα καλών προσπαθειών.

Η οικογένεια Ζαχαριουδάκη μας συστήνει την Akalli. Ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής γεύσης από την κρητική ποικιλία Χονδρολιάς, το οποίο απέσπασε φέτος την 3 θέση στον αυστηρό παγκρήτιο διαγωνισμό ανάμεσα σε όλα τα ποιοτικά ελαιόλαδα του νησιού.

Αρώματα από φρεσκοκομμένα βότανα, πράσινης τομάτας, φρέσκου πιπεριού, φρέσκου αμυγδάλου και πράσινων χόρτων θα γευτεί όποιος επιλέξει να το δοκιμάσει. Αυτά συνοδεύουν ιδανικά φρέσκες πράσινες σαλάτες, κρύα ορεκτικά, νοστιμεύουν κόκκινα κρεατικά και συμβάλλουν στη δημιουργία μαρινάδων της αρεσκείας σας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button