Τοπικά ΝέαΧώρα

Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Νεομάρτυρα στη Χώρα

Εκδηλώσεις προς τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Νεομάρτυρα έγιναν στη Χώρα το Σαββατοκύριακο από το Δήμο Πύλου – Νέστορος και τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.


Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε μέγας ιερατικός πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στο φερώνυμο ναό.


Χτες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προς το Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας Χρυσοστόμου. Τέλος, εψάλη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Χώρας και το πρόγραμμα έκλεισε με δεξίωση.
Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν: ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, οι αντιδήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Γαϊτάνης και Μιχάλης Καραβίδας, πολιτευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, των παρατάξεων των μειοψηφιών, συλλόγων κ.α.
Στον εσπερινό βρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button