Τεχνολογία

Η δίτροχη καλλονή των 53.000 ευρώ

Η πρώτη αποκλειστικά ηλεκτρική μηχανή

Εκεί που το «Tron» συναντά το «Bladerunner», εκεί είναι ο προνομιακός χώρος της νέας δημιουργίας της Curtiss.

Zeus Electric Bobber Motorcycle τη λέει η αμερικανική Curtiss, που αναδύθηκε εκ νέου ως εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών δίτροχων.

Η Zeus είναι η πρώτη αποκλειστικά ηλεκτρική μηχανή που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής της, καθώς πέρασε το στάδιο του πρωτοτύπου και οδεύει ολοταχώς για δρόμο.

Το υπέρκομψο αλουμινένιο πλαίσιο, οι τροχοί από ανθρακονήματα, τα 190 άλογα της ιπποδύναμης και η αυτονομία των 450 χιλιομέτρων προοιωνίζουν μια ηλεκτρική δημιουργία από τις λίγες, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και 0-100 χλμ/ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα.

Το κατάμαυρο και εξόχως φουτουριστικό μηχανάκι με τις εκπληκτικές καμπύλες και τη γυαλιστερή επίστρωση είναι επίσης πανάλαφρο (215 κιλά).

Είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία με προκαταβολή 5.300 ευρώ και τελική τιμή στις 53.000 ευρώ (60.000 δολάρια). Όσο για τον χρόνο παράδοσης, αναμένεται κάπου στις αρχές του 2020…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button