Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο δισυπόστατος Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και του Τιμίου Σταυρού, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κόκκαλης εφημέριος της ενορίας του Πεταλιδίου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Πεταλιδίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Αθανασόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Σιάχος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα και εορτή ενώ προέτρεψε τους πιστούς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button