ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Κυπαρισσία τίμησε το «ΟΧΙ» [εικόνες]

Με σεβασμό στη μνήμη των ηρώων και αίσθημα υπερηφάνειας διεξήχθη ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία.

Στον ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία έγινε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου. Μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε εντός του ναού ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Δέσποινα Θεοδοσάκη, φιλόλογο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές των ηρώων της Επανάστασης 1821 μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό της πόλης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Λίγη ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Η Αθήνα έχει γεμίσει μαντίλες και οι γυναίκες μας παίρνουν επιδόματα για να γεννάνε τα παιδιά μας.

    Τα κανάλια με υπερηφάνεια προβάλλουν τις κόρες μας με τις μαντηλες. Αντ1 και Mega και skai συντονισμένα κάνουν ρεπορτάζ μόνο για εμάς.

    1. ΠΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΙΠΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 5-10 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button