Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Η ντοπιολαλιά των Φιλιατρών σε έντυπη μορφή από μαθητές του 3ου Δημοτικού Φιλιατρών

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών ετοιμάζεται για την έκδοσης της μαθητικής εργασίας των μαθητών της Δ’ Τάξης, η οποία πραγματεύεται την καταγραφή παλιών τοπικών λέξεων που τείνουν να χαθούν.

Η επιθυμία των μαθητών είναι ο γλωσσικός αυτός πλούτος να διασωθεί και να τον μοιραστούν και με τους υπόλοιπους μαθητές των σχολείων των Φιλιατρών, σε μορφή μικρού εντύπου. Η εργασία των μαθητών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αξιέπαινη, από την έμπνευσή της, την καθοδήγηση από τον Δ/ντή του Σχολείου κ. Ι. Αλεξανδόπουλο έως και την υλοποίηση της. Άλλωστε, αναπόσπαστο κομμάτι ενός τόπου αποτελεί η παράδοσή και ο πολιτισμός του, όπως αυτά ζουν μέσα από την καθημερινότητα των ανθρώπων του. Ένα τέτοιο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού είναι και η γλώσσα.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών μάλιστα υπέβαλε, και έγινε δεκτό, αίτημα, περί χρηματοδότησης από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για την έκδοσης της μαθητικής εργασίας των μαθητών. Να σημειωθεί στις δραστηριότητες σύστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης συμπεριλαμβάνεται και ο Τομέας Παιδείας. Η έκδοση της μαθητικής εργασίας εκπληρώνει τους σκοπούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τιμά την Ελληνική Γλώσσα και επιβραβεύει τους μικρούς συγγραφείς για την προσπάθεια τους να διαφυλάξουν τον τοπικό θησαυρό λέξεων.

Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον η έκδοσή του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button