Τοπικά Νέα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Κακή αρχή για τον νέο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για τον οικογενειακό γιατρό

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας (ΙΣΜ) σχετικά με τον οικογενειακό γιατρό από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) κ. Δημήτρη Τζωρτζίνη.

Η έκπληξη συνίσταται κατ’ αρχάς στο γεγονός ότι για το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου δεν είχε συζητηθεί και δεν είχε παρθεί καμία απόφαση εφόσον δεν είχε καν συνεδριάσει το ΔΣ και συνεπώς η ανακοίνωση είναι άκυρη μιας και ευρίσκεται εκτός των πλαισίων της νομιμότητας.

Είναι βέβαια κατανοητή η βιασύνη του εφόσον επιθυμούσε να συντάξει τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας με άλλους συλλόγους οι οποίοι ήθελαν από κοινού να προβάλουν μια μετωπική αντίδραση απέναντι στις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για την ενεργή προώθηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, ενός θεσμού που βάζει τα θεμέλια ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου Εθνικού

Συστήματος Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμάχεται συμφέροντα και συντεχνίες.

Βιάστηκε ωστόσο πολύ ο κ. Τζωρτζίνης γιατί στα αιτήματα που έθετε στην ανακοίνωση έδωσε αποστομωτική απάντηση ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στις 11/12/18: Κανένας πολίτης δεν θα αποκλειστεί από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία, κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί του δικαιώματος πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα μέλη της παράταξης “Ιατρική Αλληλεγγύη”
στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας
Χρυσούλα Γεωργακαράκου
Στέλλα Μπακολέα
Δημήτρης Σωφρονάς

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Ρωτήστε τους κατοίκους των χωρών που θελει το υπουργείο να μιμηθούμε
    και θα καταλάβετε τι μακροχρόνιες αναμονές για ραντεβού υπάρχουν ,τι παροχές έχουν ,ποσό ανειδίκευτοι ιατροί ειναι αυτοί που αποφασίζουν για οποιοδήποτε νόσο
    και μετα σκεφθείτε να το φέρετε και στην Ελλαδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button