Κόσμος

Ιράν: Ο Έλον Μασκ ενεργοποιεί τη Starlink για την ελευθερία του διαδικτύου στη χώρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, δήλωσε τη Δευτέρα (19/9) ότι η εταιρεία θα ζητήσει εξαίρεση από τις κυρώσεις κατά του Ιράν, για να παρέχει τη δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink στη χώρα.

Ο Μασκ έκανε τη δήλωση αυτή στο Twitter τη στιγμή που εκτεταμένες αιματηρές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα για τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία.

Μερικοί χρήστες στο Twitter είχαν ζητήσει από τον Μασκ να παράσχει τους δορυφορικούς σταθμούς Διαδικτύου, όπως έχει κάνει και για την Ουκρανία, συμβάλλοντας σημαντικά στο να μην μετατραπεί η ρωσική εισβολή σε πόλεμο τηλεπικοινωνιών.

Οι ιρανικές αρχές επέβαλαν δραστικούς περιορισμούς στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας μεταξύ άλλων την πρόσβαση στο Instagram και το WhatsApp, λόγω των διαδηλώσεων.

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε από ποια χώρα η Starlink θα ζητήσει εξαιρέσεις, καθώς το Ιράν αντιμετωπίζει κυρώσεις ευρείας βάσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button