Κόσμος

Ιταλία: Ισόβια σε δύο Αμερικανούς τουρίστες που δολοφόνησαν αστυνομικό

Δύο Αμερικανοί τουρίστες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός αστυνομικού κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Ρώμη το 2019 και καταδικάστηκαν σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, στην ετυμηγορία που ανέγνωσε ένας δικαστής χθες σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ο οποίος ήταν 19 χρονών τότε, είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου 2019, καθώς ο φίλος του, Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε Χιορθ, τότε 18 ετών, συνομιλούσε με έναν άλλο αστυνομικό.

Ωστόσο, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα καθώς πίστευαν ότι οι δύο αστυνομικοί, που δεν ήταν ένστολοι τη στιγμή του περιστατικού, ήταν κακοποιοί που είχαν σταλεί για να τους πιάσουν μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αγοράς ναρκωτικών.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους και επέβαλε την σκληρότερη ποινή που προβλέπεται στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, οι καταδικασμένοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης μετά από 21 χρόνια, εάν έχουν καλό ιστορικό συμπεριφοράς.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button