Τοπικά Νέα

Κάλεσμα του δήμου Πύλου – Νέστορος σε πληγέντες από την κακοκαιρία να δουλέψουν ως εργάτες γης στη Μεσσηνία

Ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος,  Ηλίας Κανάκης, απηύθυνε κάλεσμα στους πλημμυροπαθείς, από την κακοκαιρία Daniel, της Θεσσαλίας στο οποίο αναφέρει ότι μπορούν να έρθουν να δουλέψουν ως εργάτες γης στην περιοχή.

Ο κ. Κανάκης με επίσημο έγγραφο απευθυνόμενος στους δήμους της Θεσσαλίας, κάλεσε τους πληγέντες να έρθουν ως εργάτες γης στην περιοχή. Μάλιστα, έκανε λόγο για δωρεάν σίτιση, όπου είναι δυνατόν.

Δείτε το έγγραφο:

 

Μιλώντας στο Open, στάθηκε σε αυτό, καθώς έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνοντας πως «διαχρονικά στην περιοχή της Μαγνησίας, ερχόταν πάρα πολύς κόσμος από τη Θεσσαλία και δούλευε στην περιοχή. Αργότερα, φυτεύτηκαν ελιές στη Θεσσαλία και σταμάτησε αυτός ο κόσμος να έρχεται, αλλά σήμερα με τα προβλήματα που δημιουργούνται, υπάρχουν πάρα πολλοί εργάτες γης και με τις καταστροφές, που έχουν γίνει, δεν θα έχουν δουλειά».

«Ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια μετακομίζουν πάρα πολλοί εργάτες γης σε ξένα κράτη, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και η χώρα μας μένει από χέρια και τεχνογνωσία. Νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία, καθώς όλοι οι δήμοι έχουν ανάγκη στο κομμάτι της συγκομιδής, καθώς χρειαζόμαστε χέρια» σημείωσε στη συνέχεια.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα και μέσω Facebook ζητούν δουλειά. Εμείς προσφέρουμε σίτιση και διαμονή σε αυτούς τους ανθρώπους για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας. Είναι ένα πραγματικό κάλεσμα» είπε καταληκτικά.

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Καλα μιλαμε δεν εχω δει μεγαλυτερη μαλακια ποτε στην ζωη μου…τι να πω που ζειτε τι σκεφτεστε ρεεεεεεεε..δεν υπαρχει σωτηρια

  2. Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ
    Ξευτηληστηκαμε για άλλη μια φορά
    Ρε αθεοφοβοι οι άνθρωποι έχουν καταστραφεί ακόμα δεν έχουν θάψει τους δικούς τους ανθρώπους και το μόνο που σκέφτεστε είναι η πάρτυ σας
    Αλλά τι λέω τώρα ψιλά γράμματα για ανθρώπους πού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κονομα
    Κανάκη κάνε και καμιά πρόσκληση για γκαρσονια …

  3. Μνημείο βλακείας, καιροσκοπισμού, ασχετοσύνης, ξεδιαντροπιάς και βλαχοδημαρχισμού. Τι είναι αυτά, λίγη ντροπή δεν υπάρχει;; Αυτοί που το έγραψαν δεν πρέπει να έχουν βγει από το χωριό τους παραπέρα. Τι νομίζει ότι είναι οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου; Ο “λιγότερος” έχει 100-150 στρέμματα, διαθέτουν τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές, μηχανήματα αποθήκες κ.λπ. και περιμένει ο άλλος να έρθει να του μαζέψει τις ελιές. Για να μην φύγει στο εξωτερικό (θαυμαστέ, ρίχνουμε και τις εθνικές προθέσεις) αντί να πουν πως μπορούμε να βοηθήσουμε να σταθούν οι άνθρωποι στα πόδια τους!!. Τραγικό !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button