ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Καθαρισμός της παραλίας Αϊ Λαγούδη στην Κυπαρισσία

Στη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της απευθείας ανάθεσης των εργασιών καθαρισμού της παραλίας Αϊ Λαγούδη, στην Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), προχώρησε στην πρόσφατη, δια περιφοράς, συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αίτημα του Δημάρχου προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής ζητούσε τη λήψη απόφασης για την έγκριση της απευθείας ανάθεσης των εργασιών καθαρισμού της παραλίας Αι Λαγούδη, προκειμένου η παραλία, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, να είναι έτοιμη, καθαρή να υποδεχτεί τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής της Κυπαρισσίας. Στο αίτημα του Δημάρχου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ο Δήμος Τριφυλίας επιβάλλεται να προετοιμαστεί έτσι ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και παράλληλα να παρέχει στους δημότες του αλλά και στους επισκέπτες του καθαρές παραλίες. Γι’ αυτό τον λόγο εισηγούμαι την αναγκαιότητα της δαπάνης για καθαρισμό της παραλίας Αϊ Λαγούδη της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.  […] Εισηγούμαι: Την λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών καθαρισμού παραλίας με CPV 90680000-7, της παραλίας Αϊ Λαγούδη της Δ.Ε.Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, προϋπολογισμού 20.000,00 ευρώ» (πλέον Φ.Π.Α.
24%)”.

Ο κ. Μερκούρης διατύπωσε την άποψη του ως προς το θέμα η οποία έχει ως εξής: «Πρόκειται για «άμεση ανάγκη καθαρισμού της παραλίας», όπως αναφέρεται στην 1η παράγραφο της εισήγησης ή για «…επιβάλλεται να προετοιμαστεί ο Δήμος να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου…»;;;;  Η εισήγηση αυτή, μια ώρα πριν τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, είναι ο απόλυτος
εξευτελισμός του θεσμικού οργάνου του Δήμου και των υπηρεσιών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ αυτή την τακτική. Ζ Η Τ Ω, να μην εισαχθεί για συζήτηση το θέμα και να επανέλθει μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (συνολική δαπάνη για καθαρισμό ρεμάτων, κοινοχρήστων χώρων, πολιτική προστασία, αγροτική οδοποιία, όπως μέχρι τώρα γινόταν και όπως προβλέπεται να γίνει). Αν αποφασίσετε να συζητηθεί ψηφίζω ΚΑΤΑ διότι πρόκειται για ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ. Δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από το Ν.4412/16: Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών και ενδεικτικού προϋπολογισμού. Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου; Δεν υπάρχει μελέτη των υπηρεσιών και το ποσό δεν γνωρίζω πως προϋπολογίστηκε. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι οι εμπλεκόμενες, για το συγκεκριμένο θέμα, υπηρεσίες του Δήμου επιμελώς αγνοήθηκαν.  Συνέβησαν, μήπως, έντονα καιρικά φαινόμενα και εμείς δεν τα αντιληφθήκαμε; ή μήπως ο καθαρισμός των φυκιών είναι απρόβλεπτη ανάγκη, απόρροια, της πανδημίας; Δεν συντρέχει λόγος κατεπείγουσας ανάγκης, μη οφειλόμενης σε αδράνεια ή αμέλεια του Ο.Τ.Α και εν προκειμένω του Δήμου (αρθ.32 του Ν.4412/160)».

Η κα Πανουσιοπούλου στην τοποθέτησή της αναφέρει: «Ψηφίζω υπέρ του καθαρισμού της παραλίας του Αι Λαγούδη, αν κι έχουμε καθυστερήσει κιόλας, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον καθαρισμό και των άλλων παραλιών του Δήμου μας, όπως Καλόνερου, Λαγκούβαρδου κ.λ.π.»

Ο κ. Τσίγγανος δεν υπέβαλε κάποια τοποθέτηση επί του θέματος (δεν άνοιξε έγκαιρα το e-mail του με το οποίο του έγινε ενημέρωση για την εισαγωγή του εν λόγω θέματος για συζήτηση εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει να προβεί ο Δήμος Τριφυλίας στην απευθείας ανάθεση των εργασιών καθαρισμού της παραλίας Αϊ Λαγούδη, ΔΕ Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. 20.000 ευρώ για μία μόνο παραλία; Συγχαρητήρια σ’ όλους αυτούς που ψήφισαν… και δεν μου λετε ρε παιδιά με τις υπόλοιπες τι γίνεται; 20.000 το κομμάτι, θα πάει ψηλά ο λογαριασμός…. επίορκοι!!!!

  2. Δεν μπορεί..κάποιο λάθος θα έχει γίνει…2.000 θα εννοούν..θα προστέθηκε από λάθος ένα μηδενικό στο τέλος.

  3. Είκοσι η μία παραλία!! Δηλαδή πόσα θα χρειαστούν για να καθαριστούν όλες;;; Συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button