Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Τρίτο webinar από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ο «Κύκλος της Τέχνης»

Το τρίτο webinar από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ο «Κύκλος της Τέχνης» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα( 25 Οκτωβρίου) στις 19.00  και με αυτό θα ολοκληρωθούν τα διαδικτυακά σεμινάρια για το 2021. Στο τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του KaDISS, σκηνοθέτης Andrew Visnevski θα συνομιλήσει με την υπεύθυνη Δραματολογίου, Βιβλιοθήκης, Αρχείου και Διεθνών Σχέσεων στο Εθνικό Θέατρο, Ειρήνη Μουντράκη.

Ο «Κύκλος της Τέχνης» ξεκίνησε στις 24 Μαΐου, με μια δημιουργική συνάντηση, που μεταδόθηκε ζωντανά από την Καλαμάτα, με τη σχεδιάστρια μόδας και κοστουμιών καθώς και Διδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Nathalie Bries και συνέχισε τον Ιούνιο με καλεσμένο τον καταξιωμένο καθηγητή, σκηνογράφο Pawel Dobrzycki.
Το έτος θα κλείσει με ένα εντατικό εργαστήριο σωματικού Θεάτρου τεσσάρων ημερών με καθηγήτρια την Gabrielle Moleta.

Όλα τα σεμινάρια / webinars πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα για συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων (30 συμμετέχοντες – βάση βιογραφικού/αίτησης) και είναι δωρεάν. Η μετάδοση θα γίνει σε τη συνεργασία με τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, σε ζωντανή μετάδοση. Η διάρκεια του webinar θα είναι 90 λεπτά (συμπεριλαμβάνεται και χρόνος ερωτήσεων 30 λεπτών) και η γλώσσα είναι η Αγγλική.

Ο «Κύκλος της Τέχνης» είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας (KaDISS), που προσκαλεί φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών να επαναπροσεγγίσουν ή να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα, την δική τους τέχνη αλλά και την τέχνη γενικότερα, καθώς και να αναπτύξουν νέες τεχνικές και ευρύτερες προοπτικές και θα διαρκέσει από φέτος έως και το 2023.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button