Viral

Καρπούζι ή αγγούρι; Η μεξικάνικη υπερτροφή που έγινε viral

Τα τελευταία χρόνια, οι λάτρεις των superfood έχουν αρχίσει να μιλάνε για ένα περίεργο φρούτο, που μοιάζει με μικροσκοπικό καρπούζι.

Ο λόγος για το μεξικάνικο cucumelon, ένα καρπό περίπου στο μέγεθος του σταφυλιού, το οποίο μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με μινιατούρα καρπουζιού, αλλά το εσωτερικό του είναι ανοιχτόχρωμο, με λευκά κουκούτσια θυμίζοντας αγγούρι.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τίποτα από τα δύο, καθώς ανήκει σε ένα διαφορετικό γένος και από τα δύο (melothria scabra).

Όσον αφορά τη γεύση, οι καρποί αυτοί είναι πιο κοντά στο αγγούρι, ωστόσο με μία πιο ταγκή, φρουτώδη νότα, η οποία προσομοιάζει σε λεμόνι ή μοσχολέμονο. Οι κιτρώδεις αυτοί τόνοι το καθιστούν ακόμα πιο δροσερό από τα κλασικά αγγούρια και έτσι τα cucumelons αποτελούν πρώτης τάξεως επιλογή για πολλές καλοκαιρινές σαλάτες.

Αν και το φυτό αυτό έχει τις ρίζες του στο Μεξικό, πλέον οι σπόροι του διατίθενται επίσης στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με πολλούς φανατικούς της υγιεινής διατροφής να εξαίρουν τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μάλιστα, η πολυβραβευμένη συγγραφέας βιβλίων κηπουρικής, Νίκι Τζαμπούρ, προσθέτει ότι το συγκεκριμένο φυτό είναι αρκετά εύκολο στην καλλιέργεια. Απαιτεί θερμό περιβάλλον και σπάνια αρρωσταίνει, ενώ δίνει καρπούς μέσα σε περίπου 75 ημέρες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το αμερικανικό περιοδικό «Better Homes and Gardens», το cucumelon αποτελεί μία υπερ-τροφή, που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και άλλων ασθενειών. Αν και περισσότερη έρευνα χρειάζεται για να αποδειχθούν οι ιδιότητές του αυτές, οι διατροφολόγοι συμφωνούν πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα θρεπτικό καρπό, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Δείτε τη φωτογραφία:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button