Ελλάδα

Καύσωνας: 8,7 εκατ. άνθρωποι θα βιώσουν σήμερα πάνω από 41 βαθμούς

Ο υδράργυρος θα δείξει σήμερα ακόμα και 45-46 βαθμούς Κελσίου, με τον καύσωνα να κορυφώνεται και από αυτόν να επηρεάζονται τουλάχιστον 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη χώρα αφού θα βιώσουν θερμοκρασίες πάνω από τους 41.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση του meteo.gr από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα την Κυριακή (23/07), με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 43-45 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, περίπου 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41°C, ενώ περίπου 120.000 άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 45 °C. Σημειώνεται, ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν στους μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Καύσωνας, Θερμοκρασία, Καιρός, Χάρτης

Ο καιρός σήμερα (23/07) ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 44 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 με 41 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 41 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 43 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένουμε σήμερα, ενώ ακραίος είναι και ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 42-43 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 38-39 βαθμούς), από 25 έως 43-44 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 44-45 βαθμούς), από 25 έως 43-44 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 26 έως 38 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη νότια Κρήτη έως 44), από 25 έως 40-42 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 40-43 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 32 έως 44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Ανάλογο, όμως, θα είναι και το μετεωρολογικό σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία εκεί θα κυμανθεί από 29 έως 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button