ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κλιμακώνουν οι αντιδράσεις ενάντια στην υποβάθμιση σε Κ.Υ. του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Πυρά σε Μπέζο, Επιστημονικό Συμβούλιο και ΣΥΡΙΖΑ για μεθοδεύσεις με τις ελλείψεις γιατρών

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις του οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κυπαρισσίας απέναντι στη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την υποβάθμιση της λειτουργίας του σε Κέντρο Υγείας από την έλλειψη γιατρών στρέφοντας τα πυρά του στο Διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Μεσσηνίας και τον ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν ενίσχυσε το νοσοκομείο με προσωπικό αλλά μετακίνησε προσωπικό από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας και αλλού με το νοσοκομείο να μένει χωρίς γιατρούς.

Η πρόεδρος των Εργαζομένων Πολυξένη Στρατικοπούλου ενημέρωσε τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο νοσοκομείο για τους γιατρούς που λείπουν ανά ειδικότητα και κλινική, για τις διακομιδές, τα χειρουργεία που δεν γίνονται, τις νοσηλείες που δεν γίνονται και τα προβλήματα που υπάρχουν. Επίσης ενημέρωσε για τα έγγραφα προς τον Διοικητή κ. Μπέζο χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Ο παιδίατρος Γιάννης Κωνσταντόπουλος που είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας ενημέρωσε για την απόφαση που έλαβε το Ε.Σ. χωρίς την δική του ψήφο για πρόταση λειτουργίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως Κέντρου Υγείας μέχρι να στελεχωθεί με προσωπικό.

Στη συνέλευση έγινε πολύωρης συζήτηση για τα προβλήματα και τις μεθοδεύσεις για υποβάθμιση του νοσοκομείου και αποφασίστηκε να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για αντιδράσεις και παρεμβάσεις στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για να ενισχυθεί με γιατρούς το νοσοκομείο.

Αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη την Παρασκευή και την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός σύμβουλος ΑΔΕΥΔΥ κ. Κώστας Πετρόπουλος είπε ότι«τα προβλήματα του νοσοκομείου Κυπαρισσία είναι τα ίδια, προβλήματα-καρμπόν όλων των αντίστοιχων διασυνδεόμενων νοσοκομείων της χώρας. Εκτιμώ ότι η κατάσταση τείνει, μπορώ να πω, σε μια όχι καλή πορεία. Αργά αλλά και σταδιακά υποβαθμίζουν το νοσοκομείο προκειμένου να το απαξιώσουν και να μη μιλάει κανένας γι’ αυτό. Γι’ αυτό λοιπόν εκτιμώ κι αυτό είπα ότι, τόσο το Σωματείο και οι φορείς του νοσοκομείου, όσο και οι φορείς της πόλης θα πρέπει άμεσα ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να διατηρήσουν αυτό το νοσοκομείο, να αναβαθμίσουν αυτό το νοσοκομείο και να συνεχίσει να παρέχει εκείνες τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών η διεκδίκηση της αυτόνομης πορείας και λειτουργίας, της ανάπτυξης και αναβάθμισης αυτού του νοσοκομείου».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Περικλής Μαντάς, είπε ότι, «παραβρέθηκα σήμερα εδώ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας προκειμένου να επικοινωνήσω την πάγια βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως και της Καλαμάτας, θα παραμείνουν λειτουργικά και θα στελεχωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να υπάρξει μια ομαλότητα. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, είμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό και την πολιτική ηγεσία προκειμένου μεθοδευμένα και με βάση τις υπηρεσιακές αλλαγές που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν όλα αυτά που απαιτούνται έτσι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αλλά και της Καλαμάτας».

Παρόντες στη συνέλευση ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τριφυλίας «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Βλάχος, Δημήτρης Στριμπάκος και Σταματία Αλεξοπούλου, ο πρόεδρος Κοινότητας Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσάλτας, οι σύμβουλοι Κοινότητας Κυπαρισσίας, Σόνια Τουρκολιά και Μαρίκα Καραμπά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρης Τερζής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button