Κόσμος

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 97.000 παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουλίου, σύμφωνα με νέα έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Η έκθεση αποκαλύπτει μάλιστα ότι 388.000 παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας, με ποσοστό 25% από αυτά να μολύνονται τις τελευταίες δύο μόλις εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή η έκθεση δημιουργεί αμφιβολίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διστάζουν να υπακούσουν στην απόφαση επανέναρξης των σχολείων. Περισσότερες από επτά στις δέκα μολύνσεις σημειώθηκαν σε πολιτείες των δυτικών και των νότιων ΗΠΑ.

Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά μπορεί στο μεταξύ να είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς η έκθεση δεν περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία από το Τέξας και ορισμένες ζώνες στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Μιζούρι, Οκλαχόμα, Αλάσκα, Νεβάδα, Αϊνταχο και Μοντάνα ήταν μεταξύ των πολιτειών οι οποίες εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αντιθέτως, η πόλη της Νέας Υόρκης, το Νιου Τζέρσεϊ και άλλες πολιτείες των βορειοανατολικών ΗΠΑ, όπου η μετάδοση του κορωνοϊού είχε κορυφωθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, είχαν τα μικρότερα ποσοστά μολύνσεων παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση. Συνολικά, 338.982 παιδιά καταγράφηκαν μολυσμένα με κορωνοϊό.

Παρά την ύπαρξη μελέτης, η οποία υποστηρίζει ότι τα παιδιά σπανίως νοσούν σοβαρά από COVID-19, νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC) υπογραμμίζει νέα επικίνδυνη επιπλοκή που συνδέεται με τη μόλυνση από την ασθένεια και έχει ονομασθεί πολυοργανικό φλεγμονικό σύνδρομο σε παιδιά. Η επιπλοκή αυτή πλήττει δυσανάλογα τους ισπανόφωνους, τους Αφροαμερικανούς και τα μέλη άλλων μειονοτήτων.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι έχει δεχθεί διαγνώσεις από 570 νέους ανθρώπους, ηλικίας από μερικών εβδομάδων έως και 20 ετών, στους οποίους εντοπίσθηκε το επικίνδυνο σύνδρομο. Ποσοστό 40% από αυτούς είναι ισπανόφωνοι, 33% είναι Αφροαμερικανοί και 13% είναι λευκοί. Δέκα από τα παιδιά αυτά υπέκυψαν εξαιτίας της ασθένειας και σχεδόν τα δύο τρίτα εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάνθημα, πυρετό, επιπεφυκίτιδα, στομαχικούς πόνους, σύγχυση, αδυναμία, ταχυπαλμία και καρδιακά προβλήματα.

Ιδιαίτερη ανησυχία σε ειδικούς και γονείς προκαλούν οι εξελίξεις σε λύκειο της πολιτείας της Τζόρτζια, όπου μαθήτρια κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου εικόνες συνωστισμού στους διαδρόμους και καμία τήρηση μέτρων προσωπικής ασφάλειας.

Την περασμένη εβδομάδα, εννέα κρούσματα κορωνοϊού (έξι μαθητές και τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού) καταγράφηκαν στο λύκειο, υποχρεώνοντας τις Αρχές της κομητείας να διατάξουν την προσωρινή του σφράγιση για τις ερχόμενες τρεις τουλάχιστον ημέρες.

Πρόσθετες ανησυχίες προκαλεί ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CNN, το οποίο αναφέρει ότι, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε μέχρι πρόσφατα, όχι μόνο οι ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά και νέοι άνθρωποι, ακόμη και παιδιά χωρίς υποκείμενα προβλήματα κάποιες φορές αντιμετωπίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιπλοκές, μετά την αποθεραπεία τους από την COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button