Αγροτικά

Κρήτη: Έδωσαν προσφορά στα 4,93 ευρώ αλλά δεν έγινε δεκτή, δεν πουλάνε κάτω από 5 ευρώ το λάδι

Σε δημοπρασία πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2022-2023 και οξύτητας 0,27%, προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μοχού από το Ηράκλειο της Κρήτης, την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Εμμανουήλ Ζερβάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μοχού, «προχωρήσαμε σε δημοπρασία για την πώληση 50 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Μας έγινε μια προσφορά στην τιμή των 4,93 ευρώ το κιλό, την οποία όμως δεν έκαναν αποδεκτή τα μέλη του συνεταιρισμού και κρίθηκε άγονος. Τα μέλη στην γενική συνέλευση με έχουν εξουσιοδοτήσει να πουλάω το ελαιόλαδο σε τιμή άνω των 5 ευρώ το κιλό.

Αύριο Πέμπτη (2/3) είναι η τελευταία ημέρα που θα παράγουμε ελαιόλαδο στις εγκαταστάσεις του συνεταιριστικού ελαιοτριβείου μας. Συνολικά φέτος είχαμε μια παραγωγή της τάξης των 380 τόνων. Θα είχαμε ακόμη 100 τόνους αν δεν είχαμε τα προβλήματα με το γλοιοσπόριο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του Δεκεμβρίου.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέο διαγωνισμό πώλησης ελαιολάδου. Δεν βιαζόμαστε να πωλήσουμε γιατί θέλουμε να έχουμε μια καλή τιμή».

agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button