Αθλητικά

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παραμένει στο -7 παρά το σπουδαίο διπλό, πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε το Σάββατο από το γήπεδο του Μεσσηνιακού η Κυπαρισσία, επικρατώντας με 3-1 του Πανθουριακού, που σε 19 αγωνιστικές είχε δεχτεί μόλις τέσσερα… τέρματα.

Ο ΑΟΚ με το σπουδαίο διπλό πλησίασε στον ένα βαθμό την ομάδα της Θουρίας, αλλά απέχει τέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο Απόλλωνα Καλαμάτας και 7 από τον πρωτοπόρο της Α’ τοπικής Πάμισο. Η Κυπαρισσία πληρώνει το κακό ξεκίνημα στη σεζόν, μιας και με τον Ηλία Φωτόπουλο στον πάγκο έχει πανηγυρίσει 11 νίκες (9 σερί) σε 12 αγώνες! Ο Απόλλωνας Καλαμάτας την έχει υποχρεώσει στη μοναδική απώλεια βαθμών από την 9η αγωνιστική και μετά που άλλαξε προπονητή. Αντίθετα στις πρώτες οχτώ στροφές είχε ηττηθεί τέσσερις φορές από Εθνικό Μελιγαλά, Α.Ε. Αβίας, Εράνη και Πάμισο.

Αναδείχθηκε ισόπαλη στα ντέρμπι με Απόλλωνα, Πανθουριακό και νίκησε μόνο Τέλλο Αγρα και Ολυμπιακό Ανάληψης.

Με άλλα λόγια, πήρε μόνο 8 από τους 24 βαθμούς που διεκδίκησε και φαινόταν να μένει εκτός τροχιάς τίτλου.

Από τις 24 Νοεμβρίου και έπειτα όμως, ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί με το οποίο έχει βρεθεί στην 4η θέση και διατηρεί ελπίδες για τίτλο, με δεδομένο ότι υπολείπονται δέκα αγωνιστικές και θα παίξει σε 3 αγωνιστικές (22 Μαρτίου) με τον Πάμισο στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα έχει νικήσει Σπερχογεία, Μάνη, Καλό Νερό, Τσικλητήρα Πύλου, Μεθώνη, Κορώνη, Ανδρούσα, Τέλλο Αγρα, Εθνικό Μελιγαλά. Ολυμπιακό Ανάληψης, Πανθουριακό και έχει ηττηθεί μόνο από τον Απόλλωνα με γκολ στις καθυστερήσεις.

Για να αναρριχηθεί περισσότερο όμως στο βαθμολογικό πίνακα χρειάζεται να διευρύνει το σερί και παράλληλα να έχουν απώλειες οι ομάδες που κυνηγά, ο Πανθουριακός, ο Απόλλωνας και ο Πάμιοος.

Φωτόπουλος: “Είναι δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά”

Ο Ηλίας Φωτόπουλος, ο προπονητής που έχει μεταμορφώσει την Κυπαρισσία δηλώνει στην ‘Ε” ότι:

“Η διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή είναι δύσκολο να καλυφθεί. Θα συνεχίσουμε όμως με την ίδια φιλοσοφία που έχουμε εδώ και τρεις μήνες.

Να δουλεύουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε οποιοδήποτε γήπεδο με στόχο πάντα τους τρεις βαθμούς”.

Για το διπλό με τον Πανθουριακό, ο Ηλ. Φωτόπουλος τόνισε ότι: “Είναι μια νίκη που μας δίνει βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική τόνωση. Θα έλεγα ότι μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί έπαιξαν και κέρδισαν. Εδειξαν διάθεση, αγωνιστικότητα, πειθαρχία και συγκέντρωση στο πλάνο”. Αγωνιστικά, οι προπονήσεις γι’ αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και στη συνέχεια θα υπάρχει τριήμερο ρεπό λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button