Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Λιμάνι Καλαμάτας: Φωτογραφία του 1890 στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Στιγμιότυπα του μακρινού παρελθόντος από την Καλαμάτα, την Πελοποννησο και την Ελλάδα, κοσμούν τις συλλογές της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου στην Αμερική, καθιστώντας ευρύτερα γνωστή την ιστορική διαδρομή της περιοχής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η παραπάνω φωτογραφία ανάγεται περίπου στο 1890 και αποτυπώνει την εικόνα του λιμανιού, πολλές δεκαετίες πριν τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών.

H Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library οf Congress) τα τελευταία χρόνια ψηφιοποιεί και αφήνει “ελεύθερα” στο κοινό πλήθος ιστορικών αρχείων και φωτογραφιών. Μια από τις συλλογές της που έχει ψηφιοποιηθεί είναι και αυτή των εκτυπώσεων που έχουν παραχθεί με την μέθοδο του Photochrom. Το Photochrom είναι μια διαδικασία για την παραγωγή χρωματισμένων εικόνων από ασπρόμαυρα φωτογραφικά αρνητικά μέσω της άμεσης φωτογραφικής μεταφοράς αρνητικού σε πινακίδες τύπου λιθογραφίας. Η διαδικασία είναι μια φωτογραφική παραλλαγή χρωμολιθογραφίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button