Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Είπε στο δικαστήριο ότι όταν καλλιεργούσε χασίς γινόταν κάτι μαγικό μέσα στο σπίτι…

… και γέμιζε από σκιές γυναικών!

Ατιμώρητος λόγω ακατολόγιστου κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 54χρονος για την καλλιέργεια τον Ιούλιο του 2015 εξήντα δενδρυλλίων χασίς σε γλάστρες στο σπίτι του στη Μεσσήνη, τις οποίες άρχισε να πετάει από το μπαλκόνι και έτσι συνελήφθη.
Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, αφού αποδεδειγμένα ο κατηγορούμενος πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου και εκείνη την περίοδο, προφανώς, δεν ακολουθούσε τη θεραπεία του. Μάλιστα, είπε χθες στο δικαστήριο κατά την απολογία του πως όταν τα καλλιεργούσε γινόταν κάτι… μαγικό μέσα στο σπίτι, που γέμιζε από… σκιές γυναικών. Παραδέχθηκε, ωστόσο, στο δικαστήριο πως ακόμα κάνει χρήση χασίς.
Πρωτόδικα το δικαστήριο δεν είχε δεχτεί τον ισχυρισμό περί ακαταλόγιστου και τον είχε κρίνει ένοχο για καλλιέργεια χασίς για ιδία χρήση και του είχε επιβάλει ποινή φυλακίσεως 2 ετών με 3ετή αναστολή.

Τα πετούσε
Ο 54χρονος καλλιεργούσε στη βεράντα του σπιτιού του 60 χασισόδεντρα, ύψους από 0,20-0,60 εκατοστά. Η τακτικότητα και η οργάνωσή του εξέπληξαν τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του στη Μεσσήνη.
Ο 54χρονος είχε διαμορφώσει ειδικά το χώρο, έχοντας καλύψει την εξωτερική πλευρά της βεράντας με παλέτες και κουβέρτες, προκειμένου κανείς από την εξωτερική πλευρά να μην μπορεί να δει την καλλιέργεια. Επίσης, είχε στηρίξει τα μεγαλύτερα φυτά με καλάμια. Οι αστυνομικοί στο χώρο βρήκαν και καλλιεργητικά εργαλεία και ειδικά φάρμακα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν μια μέρα που δεν είχε πάρει τη φαρμακευτική του αγωγή άρχισε να πετάει πράγματα του σπιτιού από το μπαλκόνι στο δρόμο. Μεταξύ επίπλων, τις… γλάστρες με τα χασισόδεντρα!

Απολογία
Στο δικαστήριο κατατέθηκε πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου ότι πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου, ενώ επισημάνθηκε ότι έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.
Στην απολογία του ο 54χρονος, παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση και είπε πως τότε που τα καλλιεργούσε δεν ήταν καλά. Συμπλήρωσε, όμως, πως όταν τα καλλιεργούσε γινόταν κάτι μαγικό στο σπίτι, με σκιές γυναικών να γεμίζουν τα δωμάτια. Τα πέταξε, δε όπως ισχυρίστηκε, από το μπαλκόνι, γιατί με τα capital control του πήραν όλα τα λεφτά και είχε νευριάσει.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button