ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα σε Χώρα και Costa Navarino για την ελιά και το ελαιόλαδο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Costa Navarino και τη Χώρα η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς και Ελαιολάδου και διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύλου Νέστορος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων «Βιώσιμη Πόλη», του Δικτύου Δήμων των «Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων», καθώς και της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας».

Η διημερίδα ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του κινηματογράφου REX, στη Χώρα και ολοκληρώθηκε το Σάββατο στη συνεδριακή αίθουσα του Navarino Dunes, της Costa Navarino.

Οι εισηγήσεις που έγιναν αναφέρονταν στον ελαιοτουρισμό και τη σύνδεση του ελαιολάδου με άλλες μορφές τουρισμού, στην ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη γαστρονομία και η σύνδεσή του με τον γαστρονομικό τουρισμό, η περιβαλλοντική διαχείριση ελαιώνων, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην ελαιοκαλλιέργεια, η χρήση υποπροϊόντων ελιάς. και τέλος οι δημοτικές δράσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της ελιάς.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν ανοικτές, απευθύνονταν σε παραγωγούς, ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, τυποποιητές, επαγγελματίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων εστίασης, επαγγελματίες γεωτεχνικών επιστημών και επιστημών τροφίμων, καθώς και σε αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, στελέχη ελαιοκομικών φορέων και σε όλους τους ενδιαφερομένους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ελαιοτουρισμό αλλά και για το Διεθνές Εμπόριο Ελαιολάδου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button