ΠελοπόννησοςΤουρισμός

Μια μικρή… Καραϊβική στο Ιόνιο: Το άγνωστο νησάκι του Ιονίου που κόπηκε από τη Ζάκυνθο έπειτα από σεισμό! Δείτε ποιο είναι…

Εκτός από τα μεγάλα και φημισμένα νησιά της Ελλάδας, η χώρα μας έχει μια τεράστια ακτογραμμή με μικρές και μεγαλύτερες νησίδες οι οποίες όμως είναι άγνωστες στους περισσότερους. Ένα τέτοιο μικρό αλλά πανέμορφο νησάκι είναι ο Άγιος Σώστης και έχει τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία. Από αυτές που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και απορείς πώς δεν τις γνώριζες νωρίτερα. Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και ουσιαστικά κάποτε ήταν τμήμα της Ζακύνθου ενώ και τώρα ακόμη ανήκει σε αυτήν. Η Ζάκυνθος έχει πολλούς λόγους να καμαρώνει και αυτό το νησάκι είναι ένας από αυτούς.

Άγιος Σώστης: Το άγνωστο νησάκι του Ιονίου που κόπηκε από τη Ζάκυνθο

Ο Άγιος Σώστης, λοιπόν, είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που κάποτε, πριν από αιώνες, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Ζακύνθου. Ωστόσο μετά από έναν σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή το 1633, το τμήμα αυτό γης αποκόπηκε από τη στεριά και αυτονομήθηκε. Έτσι, πλέον, ενώνεται με τη Ζάκυνθο μέσω μιας μικρής γέφυρας, κάνοντας την περιοχή να μοιάζει Καραϊβική.

ΖάκυνθοςΤα δέντρα επάνω στη νησίδα, η γεφυρούλα αλλά και το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί, δημιουργούν ένα πολύ ειδυλλιακό σκηνικό. Βγαλμένο σαν από κάποια ταινία με καλοκαιρινό, βέβαια, φόντο. Το νησάκι πήρε το όνομά του από το εκκλησάκι που βρίσκεται, φυσικά, πάνω σε αυτό. Και δεν βρίσκεται πέντε ή δέκα χρόνια εκεί, αλλά δεκαέξι ολόκληρους αιώνες. Το νησί του Αγίου Σώστη αποτελεί ένα μικρό διαμάντι στο Ιόνιο και βρέχεται από μια υπέροχη πεντακάθαρη παραλία. Η παραλία ουσιαστικά είναι η συνέχεια της μεγάλης και γνωστής παραλίας της Ζακύνθου, αυτή του Λαγανά.

Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται ανάμεσα στο Λαγανά και στο Κερί και εκεί θα συναντήσεις μερικά εντυπωσιακά αξιοθέατα της φύσης. Από τις ιδιαίτερες πέτρες του μέχρι τις μικρές σπηλιές που συχνά κρύβονται από τα πευκόδεντρα που σχεδόν ακουμπούν στο νερό.

Ζάκυνθος, ένας προορισμός – δεκάδες εμπειρίες

Η Ζάκυνθος είναι το νησί που σε μία και μόνο επίσκεψη ζεις πολλές εμπειρίες. Από τις κρυστάλλινες παραλίες και τους λόφους με την υπέροχη θέα, έως την ιδιαίτερη γαστρονομία και τα δεκάδες αξιοθέατα. Επιπλέον είναι ένα νησί από αυτά που φεύγοντας, λες ότι θα μπορούσες να μείνεις για πάντα εκεί.

Έχει ταυτόχρονα την ηρεμία που θες, την όμορφη θέα και όλα όσα χρειάζεσαι για να ζεις μακριά από τη βαβούρα της μεγαλούπολης αλλά να έχεις και έναν σύγχρονο τρόπο ζωής…

 

πηγή

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Το νησάκι ονομάζεται Καμέο(Cameo Island) και βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Σώστης Ζακύνθου.Επίσης το εκκλησάκι δεν βρίσκεται πάνω στο νησί αλλα στο λιμανάκι της παραλίας του Αγίου Σώστη και μπορείς να το επισκεφθείς πριν ανέβεις την ξύλινη γέφυρα για να πας στο Καμέο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button