Αθλητικά

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ πληρώνει «κομπάρσους» για να παριστάνουν τους παθιασμένους οπαδούς

Μερικά 24ωρα μένουν για να αρχίσει το Μουντιάλ του Κατάρ, το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην καρδιά του χειμώνα.

Ακτιβιστές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψαν χιλιάδες εργάτες για την κατασκευή των υποδομών που θα φιλοξενήσουν τις εθνικές ομαδες, καθώς και τους θανάτους πολλών εξ αυτών.

Πόλλοί το χαρακτηρίζουν και «ματωμένο Μουντιάλ».

Το κράτος του Κατάρ από την άλλη δεν φαίνεται να πτοείται καθώς επιθυμεί η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία. Και μιας και πολλοί λάτρεις της μπάλας έχουν πει πως σκοπεύουν να μποϋκοτάρουν την φετινή διοργάνωση, οι Καταριανοί βρήκαν τη λύση για να πείσουν για το αποτέλεσμα.

Για να βγει μία παρέλαση στους δρόμους της Ντόχα, οι διοργανωτές έντυσαν ντόπιους με φανέλες σημαντικών ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα ήταν σουρεαλιστικό κι έγινε viral παγκοσμίως.

Πληρωμένοι οπαδοί

Δεδομένου ότι οι διοργανωτές θέλουν ευνοϊκά σχόλια, εκτός από το παραπάνω «μέτρο» με τους κομπάρσους επιστράτευσαν και τους Fan Leaders, προκειμένου να αντιμετωπισουν τους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα .

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ του Κατάρ συμφώνησαν να πληρώσουν τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία επιλεγμένων ομάδων φιλάθλων με αντάλλαγμα την προώθηση του τουρνουά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη από αναφορές του ολλανδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NOS, το Κατάρ πλήρωσε για 50 Ολλανδούς οπαδούς. Σε αντάλλαγμα πρέπει να υπογράψουν έναν «κώδικα δεοντολογίας» και να δημοσιεύουν ευνοϊκά σχόλια για το τουρνουά, καθώς και να αναφέρουν «οποιαδήποτε προσβλητικά, υποτιμητικά ή υβριστικά σχόλια» από άλλους οπαδούς. Πληροφορίες θέλουν να έχουν κάνει το ίδιο και με Άγγλους οπαδούς, γνωστούς για τα φιλοποδοσφαιρικά τους αισθήματα.

Αυτό που επιδιώκουν οι διοργανωτές δεν είναι τίποτα αλλο από το να αποτρέψουν μια σειρά από αρνητικά πρωτοσέλιδα σχετικά με τη διοργάνωση.

Στην ιστοσελίδα του, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ περιγράφει το πρόγραμμα Fan Leaders ως ένα δίκτυο περίπου 400 οπαδών και παραγόντων επιρροής από 60 χώρες, οι οποίοι θα προσφέρουν ιδέες, έρευνα, δημιουργία περιεχομένου και ενίσχυση μηνυμάτων, για το τουρνουά.

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε φερέφωνο του Κατάρ, αλλά προφανώς δεν θα ήταν σκόπιμο να το υποτιμήσετε».

Ο κώδικας δεοντολογίας προειδοποιεί πάντως: «Καταλαβαίνετε ότι η υπηρεσία θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις σας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button