Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ξεκινά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης

Ξεκινά σήμερα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης, το οποίο θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Το σύνολο των προβολών και των δράσεων θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, oι φίλες και οι φίλοι των τεχνών καλούνται να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα αποτελούμενο από εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για τη μουσική, τη φωτογραφία, τον χορό, και όλες τις τέχνες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, σεμινάρια κινηματογράφησης και φωτογραφίας, εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας και κεραμικής, μουσικά διαδραστικά δρώμενα για παιδιά και νέους, αφήγηση παραμυθιών, μια μουσική παράσταση, και να χορέψουν μέχρι πρωίας με τις μουσικές προτάσεις του DJ της ομάδας Τζιντζίν. Ολες τις ημέρες, θα είναι ανοιχτή έκθεση αφισών, με τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό για την αφίσα του Φεστιβάλ, ενώ θα “τρέχει” και ένα τετραήμερο εργαστήριο για την δημιουργία ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας έχει ναυλώσει πούλμαν για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Καρδαμύλης από την Καλαμάτα. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2721027710, 6944786872.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

– Στις 10 π.μ. εκπαιδευτική προβολή στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης “Σκάσε και παίξε πιάνο”, Σκηνοθέτης: Philipp Jedicke, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο (2018). Γιος Ούγγρων Εβραίων που κατέφυγαν στον Καναδά κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο βραβευμένος με Grammy μουσικός Chilly Gonzales εμπνεύστηκε και συνεργάστηκε με τους Daft Punk και τον Drake. – Στις 8 μ.μ. “Cine Rebeca” στον Προαύλιο χώρο του Παλιού Σχολείου, Σκηνοθέτις: Marcia Mansur, Βραζιλία (2022). Ένα κινηματογραφικό κονσέρτο που κινείται στο ηχητικό τοπίο των χωραφιών από ζαχαροκάλαμα της Βραζιλίας, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική υπόκρουση, με εικόνες που παράγονται από καλλιτέχνες και εθνογράφους μεταξύ 1991-2009. Στη σκηνή ο Luiz Paixão και η Renata Rosa. – Στις 9.30 μ.μ. τελετή έναρξης με την προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Wim Wenders, “Buena Vista Social Club” στον προαύλιο χώρο του Παλιού Σχολείου, ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία (2000), Γλώσσες: Αγγλικά – Ισπανικά. Με ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο, ο Βιμ Βέντερς συνοδεύει σε ένα ταξίδι στην Αβάνα, τον παλιό του φίλο, κιθαρίστα και συνθέτη, Ράι Κούντερ, που είχε γράψει και τη μουσική για την ταινία του «Παρίσι-Τέξας». – Στις 11 μ.μ. D.J. Party στην Πλατεία Καρδαμύλης από την ομάδα Τσιν –Τσιν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button