Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Οικογένεια στην Καλαμάτα ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και … πόρτα

Κοιμούνται σε χαρτόνια στο πάτωμα!

Ανθρώπινο δράμα βιώνει μια οικογένεια σε υπόγειο σπιτιού κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας, στη γωνία των οδών Ταξιαρχών και Νικηταρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες – καταγγελίες περιοίκων, πρόκειται για μια μητέρα με προβλήματα, με δύο παιδιά με νοητική υστέρηση, που το τελευταίο διάστημα έχουν βρει στέγη σε υπόγειο σπιτιού, που για πόρτα έχει ένα σεντόνι, μπροστά ακριβώς από το δρόμο. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές, καθώς το σπίτι πέρα από πόρτα, δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό και λόγω της παλαιότητάς του έχει και μια δυσοσμία σαν βόθρο.

Οι περίοικοι καταγγέλλουν ότι η μητέρα κοιμάται σε κρεβάτι και τα παιδιά που έχουν πρόβλημα αντίληψης, πάνω σε χαρτόνια στο πάτωμα. Επιπλέον το υπόγειο που είναι ξέφραγο, σε μια δυνατή νεροποντή κινδυνεύει να πλημμυρίσει. Είναι τέτοια η νοητική κατάσταση μητέρας και παιδιών που τσακώνονται και προκαλούν αναστάτωση στη γειτονιά, ακόμα και νυχτερινές ώρες. Οσον αφορά τη διατροφή τους, υπάρχουν κάποιοι γείτονες που τους πηγαίνουν νερό, φαγητό και μερικά πράγματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, με την περίπτωση της οικογένειας έχει ασχοληθεί η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας μετά από ενόχληση των περιοίκων, αλλά λύση δεν έχει δοθεί.

Επειδή ο καιρός θα χαλάσει κι έρχεται χειμώνας και κυρίως επειδή η τραγική κατάσταση διαβίωσης χειροτερεύει, επιβάλλεται άμεσα να δοθεί λύση από τις αρμόδιες αρχές και τις υπεύθυνες υπηρεσίες.

Γ.Σ.

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button