Πελοπόννησος

Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης Μπάκος – Καϋμενάκης παζαρεύουν το Open από τον Ιβάν Σαββίδη

Πρόκειται για τους επιχειρηματίες, οι οποίες είναι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης και έχουν αγοράσει το 30% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, που μεταφέρουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης (ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης) είναι σε συζητήσεις με την πλευρά του ρωσοπόντιου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την εξαγορά του ομίλου μέσων ενημέρωσης που διαθέτει (τηλεοπτικός σταθμός Open, και διαδικτυακά μέσα imerisia.gr και ethnos.gr).

Σίγουρα ο χρόνος της κρούσης δεν είναι τυχαίος, αφού συμπίπτει με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις κυρώσεις που η Δύση έχει επιβάλει σε Ρώσους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ρωσική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Πούτιν (στη λίστα πάντως των κυρώσεων δεν συμμπεριλαμβάνεται ο Ιβάν Σαββίδης) και γενικά στην αποστροφή ρωσικών συμφερόντων.

Οι δύο επιχειρηματίες έγιναν περισσότερο γνωστοί στο χώρο των επιχειρήσεων από την συμμετοχή τους στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την αντιπαράθεσή τους με την ολλανδική Reggeborgh, που πρώτη απέκτησε συμμετοχή στον όμιλο και αγνόησε επιδεικτικά τους δύο βασικούς μετόχους, οι οποίοι κατέχουν άνω του 30% της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματισστήριο Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button