Τοπικά Νέα

Ομόφωνες αποφάσεις στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας

Με ομόφωνες αποφάσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία. Τα θέματα που απασχόλησαν την Ο.Ε. ήταν πέντε, ενώ συζητήθηκε και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η ομοφωνία στη λήψη των αποφάσεων, όπως εξήγησε ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που συνεχίζονται.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την έγκριση του 2ου πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού “Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού Συντήρησης Δημ. Φωτισμού και Κτιρίων Δήμου Τριφυλίας”, που αφορά παλιό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 74.398 ευρώ με ΦΠΑ. Στο διαγωνισμό δόθηκε μόνο μία προσφορά, η οποία όμως άφηνε εκτός της προμήθεια υλικού για την πλατεία στα Μυραίικα Κυπαρισσίας (προϋπολογισμού 15.320 ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Η προσφορά ανέρχεται στις 45.957 ευρώ με ΦΠΑ.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τον καθορισμό όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων», προϋπολογισμού 104.813,79 ευρώ, όπου σημειώθηκε πως δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30η Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, και αποσφράγιση στις 10 το πρωί της 3ης Οκτωβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε η έκδοση εντάλματος προπληρωμής ύψους 451 ευρώ που αφορά τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ έξι οχημάτων του Δήμου, ενώ υπόλογος ορίστηκε ο υπάλληλος Κων/νος Αντωνόπουλος.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο που αφορά την ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών προϋπολογισμού 95.000 ευρώ, για το οποίο κατατέθηκαν 3 προσφορές, ωστόσο οι δύο από τις τρεις εταιρείες απορρίφθηκαν και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Τρίγκας Β.-Δημακοπούλου Μ. με έκπτωση 33,85% και ποσό προσφοράς 63.247 ευρώ.

Στη ίδια συνεδρίαση έγινε ο καθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα Στίβου (Ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών», προυπολογισμού 602.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 4η Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι και η αποσφράγιση στις 9 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και έγινε δεκτή η αίτηση ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Δ.Ε. Φιλιατρών για την υπαγωγή του στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button