Εκλογές 2019

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία

“Μόνο το ΚΚΕ βλέπει ως «πρωταγωνιστές» τους εργαζόμενους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους «επενδυτές», στέκεται στο πλάι του ανέργου και όχι του αφεντικού που τον απέλυσε”, γι’ αυτό και το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο από τις κάλπες στις 7 Ιούλη και να συνεχίσει την πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Αυτό τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι ομιλητές κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της οδού Αριστομένους. Τους υποψήφιους βουλευτές, Νίκο Κουτουμάνο, Αργύρη Σμυρνή, Στέλλα Χρηστέα, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, Σπύρο Νικολόπουλο και Ευαγγελία (Εύα) Κουφαλάκου παρουσίασε ο…


Θοδωρής Μπολέτης, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Νίκος Διασάκος,  Αντώνης Κατσάς

…Νίκος Διασάκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, που μίλησε επίσης για τις θέσεις του ΚΚΕ, μαζί με τον δικηγόρο, πρώην υποψήφιο βουλευτή και ευρωβουλευτή, Αντώνη Κατσά, το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ Παναγιώτη Κουφαλάκο και τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ Θοδωρή Μπολέτη.

“Μπροστά στην κάλπη πρέπει ο λαός να κάνει δικιά του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, με δεδομένο το αντιλαϊκό σχέδιο της «επόμενης μέρας», με σίγουρο το πρόγραμμα της αυριανής κυβέρνησης. Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα των εκλογών: Αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, τη δύναμη που μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα, το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει τη συντηρητική πολιτική, που θα ακολουθήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτήν την πολιτική, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν τα κόμματα εκείνα που δοκιμάστηκαν από κυβερνητικές θέσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Διασάκος.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιότητες και τις ηλικίες των μελών του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία ο Νίκος Διασάκος σημείωσε ότι ο Νίκος Κουτουμάνος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, 42 ετών, τεχνολόγος γεωπόνος. Ο Αργύρης Σμυρνής είναι 62 ετών, πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία. Η Στέλλα Χρηστέα είναι 33 ετών, Μεταλλειολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων. Η Χριστίνα Καντζιλιέρη είναι 45 ετών, κτηνίατρος αυτοαπασχολούμενη και δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας. Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος είναι 40 ετών, τεχνολόγος γεωπόνος, εμποροϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Ο Σπύρος Νικολόπουλος είναι 39 ετών αγρότης, γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Η Εύα Κουφαλάκου είναι 25 ετών, γραμματέας της ΚΝΕ στον Νομό Μεσσηνίας, τελειόφοιτη Ιατρικών Εργαστηρίων και εργαζόμενη στον επισιτισμό.

Ο Αντώνης Κατσάς στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ απευθύνει ειδικό κάλεσμα στη νεολαία, τα παιδιά που για πρώτη φορά θα σταθούν στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών και τους ζητάει με τη ψήφο τους να διατρανώσουν την πίστη τους ότι έσχατη προοπτική της ζωής τους δεν είναι ο μισθός των 300 και 400 ευρώ, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η αχρήστευση των πτυχίων, των γνώσεών τους και των προσόντων τους, η μετανάστευσή τους στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.

Επίσης ο Αντώνης Κατσάς υπογράμμισε ότι “μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι χθες ήταν νωρίς, δικαίωμά του. Αύριο όμως θα είναι πολύ αργά” και τόνισε τώρα είναι η ώρα οι πολίτες της χώρας να μετουσιώσουν σε ψήφο την εκτίμηση και το σεβασμό που εκφράζουν για το ΚΚΕ.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι με τη ψήφο τους πρέπει να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα για να ξεκινήσει το χτίσιμο της προοπτικής για ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Τέλος, ο Αντώνης Κατσάς απηύθυνε κάλεσμα και σε όλους τους παλιούς συντρόφους, όπως τόνισε, ώστε να στηρίξουν το ΚΚΕ τώρα που η ζωή ήρθε σαν οδοστρωτήρας και σάρωσε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ώστε τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος αναφέρθηκε στο αντεργατικό πλαίσιο που περιμένει τους εργαζομένους την επομένη των εκλογών είτε κερδίσει η Ν.Δ. είτε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε χαρακτηριστικά για τη μη κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων από συλλογική σύμβαση εργασίας, για την εφταήμερη εργασία, για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, για εργασία 12 ωρών την ημέρα, για την κάλυψη των αναγκών στη δημόσια υγεία με προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.ά

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος υπογράμμισε ότι είναι φανερό πως τους εργαζόμενους τους περιμένουν αγώνες από την επομένη κιόλας των εκλογών και γι αυτό το λόγο, συνέχισε, είναι αναγκαία η ανασύνταξη του Συνδικαλικού Κινήματος, σε ταξική κατεύθυνση, με το ΚΚΕ μπροστάρη στον αγώνα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Ο Θοδωρής Μπολέτης, απαντώντας σε ερώτηση για τα διλήμματα που μπαίνουν στους εργαζομένους σχετικά με τα επιδόματα που κινδυνεύουν να χάσουν ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών κ.λπ, σημείωσε ότι όσο θα πλησιάζει η ημέρα της κάλπης τα διλήμματα θα γίνονται και πιο “τρομοκρατικά”. Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι κάλπικα διλήμματα και αναφερόμενος στο ζήτημα των επιδομάτων σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για τη Ν.Δ. ότι θα προχωρήσει σε καταργήσεις ταυτόχρονα όμως αντιφάσκει αφού κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι όταν ήταν κυβέρνηση είχε δημιουργήσει μια πανσπερμία επιδομάτων.

Ο γραμματέας της Τ.Ε. του ΚΚΕ στη Μεσσηνία τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν μάχη για το ποιος θα κατεβάσει περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα κάλπικα διλήμματα αλλά να διεκδικήσουν με ένα ισχυρό ΚΚΕ σταθερή δουλειά και κατάργηση των συνθηκών γαλέρας για την εργαζόμενη νεολαία.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button