ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Προβληματισμός με την κατάργηση και συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Δήμος Μεσσήνης

Γιάννης Λάσκαρης-Δημοτικός σύμβουλος-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης

Το Δημογραφικό δείχνει τα «δόντια» του και η πληθυσμιακή συρρίκνωση χτυπά με τον χειρότερο τρόπο τον Δήμο μας. Σύμφωνα λοιπόν με το  ΦΕΚ  όπου δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις ιδρύσεις, τις καταργήσεις, τις συγχωνεύσεις, τους υποβιβασμούς και τις προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 2023-2024, συγχωνεύονται νηπιαγωγεία στην πόλη της Μεσσήνης και καταργείται ένα νηπιαγωγείο στον Δήμο. Συγκεκριμένα καταργείται το Νηπιαγωγείο Τρικόρφου, ενώ συγχωνεύονται τα 1ο, 2ο και 5ο Νηπιαγωγεία Μεσσήνης. Η πληθυσμιακή αφαίμαξη είναι έντονη στον Δήμο Μεσσήνης και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να στρέψει το βλέμμα τις σε επιλογές και λύσεις που θα συγκρατήσουν τους νέους στον τόπο τους. Προσωπικά σε πολλές παρεμβάσεις δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο έχω διεκδικήσει την αναβάθμιση της καθημερινότητας την δημιουργία αγροτουριστικής πύλης καθώς και την υποστήριξη διαφόρων μορφών τουρισμού προκειμένου να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Πρέπει να επισημανθεί πως οι καταργήσεις σχολικών μονάδων αποτελούν βαρύτατο πλήγμα για την ανάπτυξη μιας πόλης ενός χωριού και ενός ολόκληρου Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Λόγια για λόγια. Τρία χρόνια κλειστό το Ν. Τρικόρφου τώρα που καταργήθηκε το θυμηθηκαμε. Για τις συγχωνεύσεις πού το πρόβλημα; Μειώθηκαν οι θέσεις; Όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button