Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων στα Φιλιατρά

Στην έγκριση του Πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανάπλαση κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων πόλης Φιλιατρών (Καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του)» προϋπολογισμού 595.245,66 ευρώ, που αφορά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής» και «Οικονομική Προσφορά» προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.
Στο διαγωνισμό υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους κάτωθι τρεις συμμετέχοντες:

Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής από την Επιτροπή Διαγωνισμού διαπιστώθηκε ότι τα
δικαιολογητικά όλων των συμμετεχόντων ήταν πλήρη και σύμφωνα με τη διακήρυξη. Εν συνεχεία, ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Διαγωνισμού η σύνταξη του Πρακτικού στις 22-03-2021 και σύμφωνα με αυτό, αναδείχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος του ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, με μέσο ποσοστό
έκπτωσης 31,81%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης.

Υπέρ ψήφισε και η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σταματία Αλεξοπούλου, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την διαδικασία που προηγήθηκε, ως προς την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου. Ειδικότερα, η κα Αλεξοπούλου στην τοποθέτησή της ανέφερε:«… Θέλω να σημειώσω ότι και για το έργο της Ανάπλασης κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων πόλης Φιλιατρών η προσφορά του προσωρινού αναδόχου θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί ως ασυνήθιστα χαμηλή καθώς υπάρχει απόκλιση σε ποσοστό τέτοιο επί του μέσου όρου των αποδεκτών προσφορών που να δικαιολογεί τέτοια θεώρηση αλλά δεν θέτω τέτοιο ζήτημα. Απλά το αναφέρω στην συνεδρίασή μας. Ψηφίζω ΥΠΕΡ της εισήγησης αλλά και σε αυτό το θέμα εκφράζω και επιφύλαξη για την διαδικασία που προηγήθηκε ως προς την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου γιατί δεν είμαι ειδικός, δεν μας παρασχέθηκε πλήρης ενημέρωση και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω αναλυτικά τα στοιχεία και δεδομένα των προσφορών. Ελπίζω η Επιτροπή Διαγωνισμού να τα εξέτασε όλα αναλυτικά και η εισήγησή της να είναι σύμφωνα με την νομοθεσία για να μην δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις με ενδεχόμενες πρόσφυγες και ακυρώσεις, όπως ανέφερα και παραπάνω».

Έτσι, η Ο.Ε. Τριφυλίας επικύρωσε ομόφωνα το από 22-03-2021 Πρακτικό Ι της Επιτροπής Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο φέρεται ως προσωρινός ανάδοχος του έργου ο Ηλίας Παναγόπουλος, με μέσο ποσοστό έκπτωσης 31,81%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης. Τέλος, κάλεσε τον προσωρινό ανάδοχο όπως υποβάλει εντός προθεσμίας δέκα ημερών τα προβλεπόμενα στις κείμενες διατάξεις δικαιολογητικά προσωρινού αναδόχου και τα αποδεικτικά έγγραφα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button