Lifestyle

Προϊδιόκτητα ρολόγια Rolex: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σας σιγοκαίει η επιθυμία να αποκτήσετε το δικό σας Rolex; Τότε σίγουρα έχετε κάνει την έρευνά σας και γνωρίζετε ήδη για τη μεγάλη λίστα αναμονής, που υπάρχει για ορισμένα μοντέλα. Κι εδώ έρχονται τα προϊδιόκτητα ρολόγια Rolex. Αφενός μπορείτε να βρείτε το μοντέλο της προτίμησής σας, αφετέρου μπορεί να πετύχετε πολλή καλή τιμή. Η αγορά ενός προϊδιόκτητου ρολογιού άλλωστε δεν είναι μόνο μια ασφαλής επένδυση σε καιρούς κρίσης, αλλά μια επικερδής τοποθέτηση για το μέλλον. Αν παρόλα αυτά παραμένετε διστακτικοί, καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος να πωλούνται απομιμήσεις. Ακολούθως θα δείτε μερικές συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη αγορά χωρίς τον κίνδυνο εξαπάτησης.

Πόσο κοστίζουν τα προϊδιόκτητα ρολόγια

Είναι δύσκολο να ορίσει κανείς ένα εύρος τιμών για τα προιδιόκτητα ρολόγια, αφού οι τιμές ποικίλουν. Μπορεί να βρει κανείς ένα προϊδιόκτητο Rolex στα $1000, αλλά θα έχουν αρκετές φθορές. Από την άλλη πλευρά ένα περιζήτητο vintage Rolex, όπως το Datejust, μπορεί να κοστίζει από $4000-$5000, ενώ για τα πιο μοντέρνα ρολόγια η τιμή μπορεί να κυμαίνεται από $7000- $12.000. Από κει και πέρα οι τιμές πραγματικά εκτοξεύονται στα ύψη. Κάποια όπως το Day Date κοστίζουν $50.000, άλλα όπως οι χρονογράφοι της Daytona στα $230.000, ενώ σε δημοπρασίες ρολογιών διάσημων ηθοποιών μπορεί να φτάσουν και το εκατομμύριο ή και παραπάνω. Εν ολίγοις αν κανείς νομίζει, ότι θα πετύχει χαμηλή τιμή αγοράζοντας Rolex μεταχειρισμένα, είναι οικτρά γελασμένος για τον απλούστατο λόγο, ότι η αξία του είναι διαχρονική και η αγορά του συνιστά επένδυση. Αυτό κάνει τα Rolex να κρατάνε την τιμή τους ψηλά.

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε μεταχειρισμένα ρολόγια

Προχωρήστε στην αγορά του ρολογιού μόνο εφόσον έχετε τα έγγραφα πιστοποίησης του ρολογιού ή εάν το έχει ελέγξει κάποιος έμπειρος γνώστης ή κοσμηματοπώλης. Μη βασίζεστε μόνο στην αίσθηση ή το βάρος του ρολογιού, καθώς οι απομιμήσεις γίνονται όλο και καλύτερες. Σαν αποτέλεσμα ακόμη και έμπειροι κατασκευαστές ρολογιών μπορεί να μην είναι σε θέση να τα ξεχωρίσουν. Επομένως ζητήστε να δείτε τα έγγραφα γνησιότητας πριν την αγορά σας.

Μπορούν να πωληθούν εύκολα;

Η ζήτηση για Rolex αυξάνεται συνεχώς. Οι κατασκευαστές δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση, κάτι που ώθησε σε άνθηση την αγορά της εμπορίας προϊδιόκτητων ρολογιών. Για να πωληθεί ένα ρολόι, αυτό που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσετε στους ενδιαφερόμενους την κατάσταση του ρολογιού καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις της παράδοσης. Αν τα προιδιόκτητα ρολόγια σας είναι σε καλή κατάσταση και έχετε κρατήσει όλα τα εξαρτήματά τους, δε θα έχετε κάποιο θέμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να πουλήσετε τα μεταχειρισμένα ρολόγια σας σύντομα και στην ψηλότερη δυνατή τιμή.

Ποια τα πλεονεκτήματα των μεταχειρισμένων ρολογιών

Για πολλούς το κύριο αβαντάζ στην αγορά ενός πιστοποιημένου προϊδιόκτητου Rolex είναι η άμεση διαθεσιμότητα. Προκειμένου να προμηθευτεί κανείς ένα ρολόι τους επίσημους αντιπροσώπους, θα πρέπει να μπει στη λίστα αναμονής για αρκετά χρόνια μέχρι να έρθει η στιγμή, που θα το φορέσει. Αυτό δεν ισχύει και στη μαύρη αγορά. Γι΄αυτό τον λόγο όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα άμεσα, ακόμα και εκείνα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Εκτός αυτών όμως, στη μαύρη αγορά μπορεί να βρει κανείς και ρολόγια των οποίων η Παρασκευή έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Κομμάτια σπανιότερα, που ίσως έχουν φορέσει και διάσημοι, ρολόγια κλασικής γραμμής- σύμβολα της εταιρείας, όσο παλιά κι αν είναι, μπορεί να τα βρει κανείς όλα. Και μάλιστα με μια σωστή και τακτική συντήρηση το ρολόι σας μπορεί να μετράει τον χρόνο για εσάς για πολλά ακόμη χρόνια, ασχέτως αν το αγοράσατε μεταχειρισμένο ή καινούριο.

Σε κάθε περίπτωση κι επειδή στην αγορά υπάρχουν απομιμήσεις, κρίνεται σκόπιμο να προχωράτε στην αγορά του ρολογιού από κοντά κι όχι διαδικτυακά. Επιπρόσθετα για να είστε βέβαιοι για τη γνησιότητα, οφείλετε να ζητάτε τα πιστοποιητικά γνησιότητας. Ο πιο σίγουρος τρόπος από όλους είναι να απευθυνθεί κάποιος σε ένα έγκριτο ενεχυροδανειστήριο, όπου υπάρχουν εμπειρογνώμονες εξειδικευμένοι και μπορούν να διακρίνουν το γνήσιο από την απομίμηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button