Τεχνολογία

Πόσο πρέπει να κοστίζει ένα premium κινητό;

Τα τελευταία χρόνια, παρά το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά των smartphones, παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο. Αντί οι τιμές των νέων μοντέλων να παραμένουν ανταγωνιστικές και σε οικονομικά για την εποχή επίπεδα, αυτές ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Κι αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο brand για παράδειγμα, αλλά στα περισσότερα. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις smartphones, των οποίων η τιμή τους ξεπερνάει κατά πολύ τα 1000 ευρώ. Συγχωρείστε με αν κάνω λάθος, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι σε μία εποχή που η τεχνολογία προχωράει τόσο γρήγορα, δεν υπάρχει λόγος να «δεσμεύεσαι» με ένα κινητό δίνοντας μία περιουσία, όταν μάλιστα κάποια χαρακτηριστικά πλέον τα βρίσκεις στη λεγόμενη mid-range κατηγορία.

Ίσως βέβαια κάποιες εταιρείες να το κάνουν πλέον και για ψυχολογικούς λόγους, μιας και στο μυαλό των καταναλωτών κυριαρχεί εδώ και καιρό το μότο “αν δεν πληρώσεις κάτι ακριβά, τότε πιθανότατα να μην είναι καλό”. Κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι η διάρκεια ζωής ενός smartphone είναι σχετικά μικρή, επομένως να δίνει κάποιος πάνω από 1000 ευρώ κάθε ένα ή δύο χρόνια για την αγορά ενός νέου μοντέλου, δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν μπορούν να το κάνουν πολλοί.

Στην αναζήτηση ενός πραγματικά ‘value for money’ κινητού

Ποια είναι η επομένως η σωστή τιμή για ένα premium κινητό αυτή την εποχή; Θα μπορούσαμε να πούμε πως στην κατηγορία των 300 με 400 ευρώ, μπορείς να βρεις ένα πραγματικά value for money smarphone και σε αυτή ακριβώς τη λογική κινείται τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια μάρκα τεχνολογίας, OnePlus.

Μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος έχει μπει πλέον με φόρα στην αγορά των smartphones και έχει ως στόχο τη δημιουργία συσκευών με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, αλλά και υλισμικό υψηλών επιδόσεων. Πάντα με γνώμονα τη σωστή τιμή πώλησης και μότο το «Never Settle» (Ποτέ μην εφησυχάσεις).

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο καταναλωτής μπορεί αυτή τη στιγμή να βρει ένα πραγματικά καλό κινητό τηλέφωνο με μια τιμή που δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ και το νέο μοντέλο της OnePlus, το OnePlus Nord N10 5G με δικαίωσε, αποτελώντας την πιο προσιτή premium εμπειρία 5G στα 349 ευρώ.

Πόσο πρέπει τελικά να κοστίζει ένα premium κινητό;

Η γρήγορη απόδοση του OnePlus Nord N10 5G τροφοδοτείται από 6 GB μνήμης RAM, με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου έως και 512 GB για αποθήκευση όλων των αγαπημένων σου εφαρμογών, παιχνιδιών, ταινιών και τραγουδιών. Παράλληλα, το OnePlus Nord N10 5G κάνει τη συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς προσβάσιμη σε περισσότερους χρήστες με το chipset Qualcomm® Snapdragon™ 690, τροφοδοτούμενο από έναν Octa-core CPU, ενώ η μπαταρία 4300mAh με υποστήριξη του Warp Charge 30T που διαθέτει φορτίζει στο 50% σε μόλις 10 λεπτά! Τέλος, το πανίσχυρο σύστημα κύριας τετραπλής κάμερας στο πίσω μέρος του, με έναν κύριο φακό 64 MP και εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 119 μοιρών, μαζί με αποκλειστικούς macro και monochrome φακούς σου δίνουν την ευκαιρία για τις τέλειες λήψεις τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα και όλα αυτά μπορείς να τα απολαμβανεις κάθε στιγμή χάρη στην οθόνη FHD+ 6,49 ιντσών που διαθέτει -και δη με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, που δεν «κολλαει» ποτέ και πουθενά.

Η οικονομική κατηγορία στη σωστή τιμή

Σε περίπτωση που θέλουμε τώρα ένα αρκετά αξιόπιστο κινητό, το οποίο να μπορεί να συνδυάζει καλή κάμερα, γρήγορο επεξεργαστή, καθώς και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, σε τι τιμή θα πρέπει να κοιτάξουμε; Εδώ θα σου απαντούσα πως ένα καλό smartphone, μπορεί να συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία και η τιμή του να μην ξεπερνάει τα 200 ευρώ. Κι όμως.

Σε αυτή τη λογική κινείται και η δεύτερη νέα επιλογή που βρίσκουμε στην OnePlus και ακούει στο όνομα OnePlus Nord N100. Ένα smartphone σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση, με μεγάλη οθόνη και ρυθμό ανανέωσης 90Hz για να μην σου «κολλάει», μπαταρία 5000mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W, μνήμη RAM 4 GB, αποθηκευτικό χώρο 64 GB, το οποίο “τρέχει” με chipset Qualcomm® Snapdragon™ 460 και Octa-core CPU. Η επεκτάσιμη μνήμη είναι προαιρετική, μέσω της υποδοχής κάρτας MicroSD, ενώ αξίζει να προσθέσουμε πως το Nord N100 διαθέτει κύρια κάμερα 13 MP, έναν bokeh φακό που βοηθά στη λήψη φωτογραφιών portrait και έναν macro φακό για μια δυναμική εμπειρία φωτογράφισης.

Πόσο πρέπει τελικά να κοστίζει ένα premium κινητό;

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι τόσο το OnePlus Nord N10 5G όσο και το OnePlus Nord N100 έρχονται με προεγκατεστημένο το OxygenOS 10.5 για μια γρήγορη και ομαλή software εμπειρία, κορυφαίου επιπέδου.

Πραγματικά, δεν χρειάζεται να διαθέσεις μια ολόκληρη περιουσία για ένα κινητό πλέον. Η προσπάθεια της Oneplus να κάνει την τεχνολογία αιχμής πιο προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών δείχνει το δρόμο, στον οποίο θα πρέπει να κινείται η αγορά. Και μέχρι στιγμής τα δύο νέα μοντέλα της εταιρείας αποτελούν την απάντηση στο πόσο μπορεί τελικά να κοστίζει ένα premium smartphone.

News247.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button